To je to što me zanima!

Spektakl u četvrtfinalu LP-a: Bayern - Real, Barca na Juve

Sedam Hrvata u osam najboljih klubova Lige prvaka danas je saznalo svoje protivnike u četvrtfinalu. Mario Mandžukić i Marko Pjaca igrat će protiv Ivana Rakitića, a Real ide na Bayern...
Vidi originalni članak

U Nyonu je danas točno u podne održan ždrijeb četvrtfinala najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja, Lige prvaka. U natjecanju je ostalo osam velikih momčadi i sedam fantastičnih Hrvata, a ples kuglica odlučio je da ćemo već u četvrtfinalu gledati spektakularne dvoboje...

Četvrtfinale Lige prvaka:

  • Atletico Madrid - Leicester City
  • Borussia Dortmund - Monaco
  • Bayern München - Real Madrid
  • Juventus - Barcelona

Juve i Barca, uvijek je gusto

Gledat ćemo tako sudar Hrvata u utakmici Juventusa i Barcelone. Na jednoj strani bit će Mario Mandžukić i Marko Pjaca, a na drugoj Ivan Rakitić. U posljednja četiri sudara na ispadanje Barcelona i Juventus su svaki prošli po dvaput.

- Izuzetno cijenimo Juventus, Dani Alves igra za torinsku momčad, a on nam je jako drag - nasmijao se Barcelonin potpredsjednik Jordi Mestre.

- Mislim da smo se puno popravili od našeg finala Lige prvaka 2015. godine. Igrat ćemo bez straha protiv Barcelone, a na ovoj razini natjecanja potpuno je nevažno gdje se igra prva utakmica - rekao je Pavel Nedved.

Real i Bayern 10 puta su igrali na ispadanje

Čudesni dvoboji očekuju nas i u utakmicama Bayerna i Real Madrida, dva možda i najveća kandidata za naslov. Ovo su i susreti u kojima će posebno uživati trener Bayerna Carlo Ancelotti koji je prije Bayerna vodio Real. Međusobno su u europskim natjecanjima Real i Bayern igrali na ispadanje, a zasad je rezultat 5-5.

Luka Modrić i Mateo Kovačić idu na Neuera, Thiaga, Müllera i Lewandowskog, kojeg Real ne pamti po dobrome...

- Drago mi je da igramo protiv Reala, dobro ih poznajem. Bit će teško, no uvjeren sam da ćemo proći. Želimo osvojiti Ligu prvaka - rekao je Carlo Ancelotti.

Borussia i Monaco prvi put u Uefinom natjecanju

Za neutralne navijače diljem svijeta posebno bi lijepa utakmica mogla biti između Borussije Dortmund i Monaca našeg Danijela Subašića. Dvije su to izrazito atraktivne i napadački orijentirane momčadi koje je užitak gledati i zasigurno će nam priuštiti spektakl.

- Bit će to dvije uzbudljive i jako neizvjesne utakmice. Želimo li izbaciti Monaco moramo u obje utakmice biti jako dobri - rekao je Thomas Tuchel, trener Dortmunda.

Atletico nikad nije izgubio kod kuće od Engleza

Šime Vrsaljko će igrati protiv hita godine, Leicester Cityja, a u prvoj utakmici bit će domaćin. Leicester bi mogao zabrinuti podatak da Atletico Madrid kod kuće nikad nije izgubio utakmicu od engleske momčadi. U 10 utakmica imaju pet pobjeda i pet remija. No, ako netko može prekinuti taj niz, onda je to Leicester...

- Posljednje utakmice pokazale su da je Leicester jako opasna momčad. Apsolutno zaslužuju mjesto među osam najboljih u Europi i morat ćemo biti na najvišoj razini želimo li proći - rekao je Atleticov Clemente Villaverde.

Prvi susreti četvrtfinala igrat će se 11. i 12. travnja dok će uzvrati biti tjedan dana kasnije, 18. i 19. travnja. Polufinala se igraju 2. i 3. svibnja, a finale je 3. lipnja na Milenijskom stadionu u Cardiffu.

 

Idi na 24sata

Komentari 322

  • 1980bena 18.03.2017.

    ako Bayern prođe reala,osvaja L.P.

  • d620 17.03.2017.

    potpuno neocekivan zdrijeb, moram priznati..............

  • 17.03.2017.

    Odličan ždrijeb za dva najveća španjolska kluba :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare