To je to što me zanima!

Zubčić se popeo u top 10, Marco Odermatt juri ka obrani naslova

Nakon 13. pozicije u prvoj vožnji, hrvatski predstavnik u Adelbodenu napredovao je na 10. mjesto sa zaostatkom od tri sekunde i 33 stotinke za pobjednikom Marcom Odermattom
Vidi originalni članak

Nakon 13. mjesta u prvoj vožnji s 2,27 sekundi zaostatka za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić bolje je odradio drugi "lauf" veleslaloma u Adelbodenu i ušao u cilj kao prvi. Na koncu mu je to donijelo 10. mjesto (+3,33).

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić kod Šebalja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odermatt je bacio domaću publiku u trans i obranio prvo mjesto pred Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom (+0,73) i još jednim Švicarcem Loicom Meillardom (+1,66).

POGLEDAJTE VIDEO: Legendarni Ivica Kostelić iskreno o najvećim pobjedama

Drugu vožnju obilježio je težak pad Francuza Victora Muffata-Jeandeta koji je sa startnim brojem 27 bio sedmi nakon prve vožnje. Zakačio je desnom rukom o jedna vrata, odnijelo ga je, udario je glavom o tlo i potom se zapleo o zaštitnu ogradu prije prvog prolaznog vremena. Prekid je trajao 14 minuta.

Nema sreće Francuz jer je prije godinu dana na Sljemenu slomio gležanj na slalomu koji je nakon toga otkazan. Propustio je završnicu sezone. Sa staze su ga ovaj put iznijeli na nosilima.

IZNIJELI GA NA NOSILIMA Pehist Muffat-Jeandet: Lani je slomio gležanj na Sljemenu, sad imao težak pad u Adelbodenu

Odermatt je podebljao vodstvo u borbi za mali Kristalni globus s 460 bodova, 115 više od Kristoffersena i 170 od Slovenca Žana Kranjeca, koji je bio peti. Zubčić je s novih 26 bodova napredovao jednu poziciju na 10. mjesto.

U ukupnom poretku Odermatt je prvi s 1046 bodova i na dobrom je putu obraniti naslov. Kristoffersen je treći s 565, a između njih smjestio se Aleksander Aamodt Kilde iz Norveške sa 646.

Za razliku od Snježne kraljice, čija je druga utrka u četvrtak otkazana zbog visokih temperatura i vjetra, Adelboden je ipak preživio nakon dvije vedre noći. Organizatori su posolili stazu i zalili je kako bi mogla izdržati utrku, dok okolo nema nimalo snijega.

U nedjelju se u Adelbodenu vozi slalom od 10.30 i 13.30 uz prijenos na HTV-u 2.

Sve rezultate i vremena uživo možete pratiti OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • eho' 08.01.2023.

    Bravo! Deseto mjesto je odlično u ovoj konkurenciji, osim toga to je jako teška staza. Svaka čast dečko!! 👍👏👏👏🇭🇷🇭🇷

  • Mauzer1943 07.01.2023.

    Da je i drugi, ali 3 sek. zaostatka je kao 3 gola u nogometu.

  • Dule_Pacov 07.01.2023.

    Koga ovo zanima?!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare