To je to što me zanima!

Uzor mladima: Sad sam ja ono što su meni bili Dražen i Goran

Međunarodni olimpijski odbor Ivanu Baliću je dodijelio nagradu IOC Trophy, koju svake godine dobiju sportaši čiji su nastupi inspiracija mladima u cijelom svijetu...
Vidi originalni članak

Na kraju godine u kojoj su ga proglasili najboljim rukometašem u povijesti, Ivano Balić primio je i sasvim posebnu nagradu. Međunarodni olimpijski odbor odlučio je da je baš on inspiracija mladima u cijelom svijetu.

- Zaista mi puno znači ovo priznanje. Sjajan je osjećaj znati da si nekom inspiracija. Kad sam počinjao igrati rukomet, nisam mogao ni pomisliti da će ono što radim nekog inspirirati. Takvo što nije ti ni na kraj pameti. Ali sad, kad su mi dali ovu nagradu, jasno mi je da sam tijekom karijere radio prave korake, da sam stalno išao u pravom smjeru - rekao je Ivano.

Zadnje dane 2010. godine nije proveo u dresu nego u odijelu. Ali bez kravate. Prvo u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, na Velikom danu hrvatskoga sporta, pa onda i na proslavi 60 godina Hrvatskog rukometnog saveza.

- Imao sam i ja idole dok sam bio mlad, zato i znam koliko znači biti inspiracija nekome. Što se rukometa tiče, uvijek sam se divio Francuzu Jacksonu Richardsonu, ali imao sam i druge idole. Obožavam sport i pratio sam svaki uspjeh naših sportaša. Odrastao sam uz Gorana, Dražena, Kukoča, Rađu... - kaže Balić, otac malog Dina.

- Zanima i njega rukomet, gleda na televiziji, ali ne želim mu bilo što određivati. Neka sam odluči što želi u životu. Nekim prošlim generacijama sport je na neki način bio spas od ulice, drukčije je to vrijeme bilo. Danas mi se čini da su djeca nekako mirnija, više su doma, ali moj Dino baš se i ne uklapa u tu priču. Voli loptu, stalno trči za njom - uz smiješak kaže Ivano, koji će u siječnju predvoditi Hrvatsku u pohodu na svjetsko zlato. 

Glavni favoriti za zlato na SP-u

Meni su cilj uvijek najviši plasmani, a tako će biti i u Švedskoj. Uvjeren sam da smo glavni favoriti za zlato na ovom Svjetskom prvenstvu, kaže optimistični Ivano Balić.

Život bez Line? Ma sve je super...

Nakon sedam godina izbornik više nije Lino Červar. Zamijenio ga je pomoćnik Slavko Goluža.

- Kakav je život bez Lina? Dobar - ispalio je Ivano uz smiješak, u svom stilu.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nina98 04.01.2011.

    ja sam još uvijek dijete ali igram centra i željela bih jednoga dana biti kao on,nije u redu da ga itko vrijeđa, on uvijek da autogram, a igra mu je na vrhuncu. Istina možda jednom kada se vratio od negdje nije dugo dijelio autograme ali ljudi jel bi vi 3 sata stajali na aerodromu samo dijelili autograme a sin vas čeka vani ?

  • Cain_1 02.01.2011.

    Stvarno trebamo biti ponosni da jedna ovako mala država daje takve majstore Dražen najbolji europski igrač, Ivano najbolji svjetski igrač, Blanka, Janica,Goran itd. itd.

  • frenky770 31.12.2010.

    Dobite besplatno 10.000.000 "10 m" Texas Holdem Poker chipova http://on.fb.me/varanjenaigricama

Komentiraj...
Vidi sve komentare