To je to što me zanima!

Vaha remijem odveo Alžir do povijesne osmine finala SP-a

Bivši trener Dinama radi fantastičan posao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a protiv Rusije njegova se reprezentacija vratila nakon što je gubila 1-0. Završilo je 1-1
Vidi originalni članak

Rusiji je trebala pobjeda za mjesto među 16 najboljih na svijetu, ali ni najskuplji trener Svjetskog prvenstva nije imao odgovor za ideje Vahida Halilhodžića. Rezultat 1-1 znači da je Alžir prvi put u svojoj povijesti ušao u osminu finala na SP-u!

Rusija je bolje otvorila susret i sjajnim golom Aleksandra Kokorina povela u 6. minuti. Napadač je ostao sam na desetak metara od gola i jedno ubacivanje s lijeve strane glavom je pospremio u rašlje Raisa Mbolhija, koji je samo pogledom ispratio loptu u mrežu. 

Bio je to prvi ruski gol u prvom poluvremenu na SP-ima još od 1994. godine, a poslije toga nisu previše agresivno napadali alžirski gol u pokušaju da povećaju prednost. Najopasnije situacije bile su u obje 46. minute utakmice. 

Rusi propustili dvije prilike za povećanje vodstva

Prvo je u 46. minuti prvog poluvremena Aleksandar Keržakov klizeći pokušao zapucati prema Mbolhiju, ali Alžirci su ga dovoljno omeli da to ne bude opasan udarac. U 46. minuti u drugom poluvremenu Aleksandar Samedov odigrao je dupli pas s Kokorinom u šesnaestercu, samo da bi alžirski golman ostao miran i zadržao svoju reprezentaciju u igri.

A u 60. minuti njegov kolega s druge strane terena još je jednom kiksao. Igor Akinfejev brzo će zaboraviti ovo Svjetsko prvenstvo, nakon što je ispustio loptu u gol protiv Koreje, sad je na ubacivanje Yacinea Brahimija zaplivao i ostavio Islamu Slimaniju da se pokloni i zabije svoj drugi gol u Brazilu. 

Afrika s dva predstavnika u osmini finala

Slimani je postao prvi Alžirac koji je zabio u dvije utakmice Svjetskog prvenstva, a njegov gol Rusiji ući će u povijest afričkog nogometa. Osim što je Alžir prvi put ušao među 16 najboljih, Afrika će prvi put imati dva predstavnika u osmini finala na istom SP-u jer je i Nigerija osigurala prolazak u Brazilu. 

Halilhodžićev sljedeći zadatak ne može biti teži. U osmini finala igrat će protiv Njemačke, a imaju samo tri dana da se pripreme za tu utakmicu koja se igra u Porto Alegreu u ponedjeljak.

Capello bez pobjede

A što se Fabija Capella tiče... U sedam utakmica na svjetskim prvenstvima ostvario je samo jednu pobjedu. Iako na ruskoj klupi zarađuje 6,7 milijuna funti godišnje, u brazilskoj skupini nije uspio pobijediti izbornike koji zajedno zarađuju 1,5 milijuna funti.

  • Skupina H: Alžir - Rusija 1-1 (Slimani 60'; Kokorin 6')
Idi na 24sata

Komentari 204

  • Bad Blue Boy 27.06.2014.

    Mozemo govorit sta ocemo ali Vaha je istinski nogometni znalac,sto potvrdjuje cinjenica da je jednu budimo realni ispod prosjecnu reprezentaciju Alžira odvea medju 16,sto nase nogometne zvjezdice mogu samo sanjat,a Mamicima nije valja naravno jer razmislja svojom glavom i ne pada pod niciji utjecaj i zato je mora napustit dinamo.Vaha cestitke!!!!!

  • marijaterezija2 27.06.2014.

    Bravo za trenera

  • chupi 27.06.2014.

    mi rađe uzimamo iskusne Bilić,Štimac, Kovač sve vrhunski treneri

Komentiraj...
Vidi sve komentare