Obavijesti

Sport

Komentari 204

Vaha remijem odveo Alžir do povijesne osmine finala SP-a

Vaha remijem odveo Alžir do povijesne osmine finala SP-a
13

Bivši trener Dinama radi fantastičan posao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a protiv Rusije njegova se reprezentacija vratila nakon što je gubila 1-0. Završilo je 1-1

VIDEO

Rusiji je trebala pobjeda za mjesto među 16 najboljih na svijetu, ali ni najskuplji trener Svjetskog prvenstva nije imao odgovor za ideje Vahida Halilhodžića. Rezultat 1-1 znači da je Alžir prvi put u svojoj povijesti ušao u osminu finala na SP-u!

Rusija je bolje otvorila susret i sjajnim golom Aleksandra Kokorina povela u 6. minuti. Napadač je ostao sam na desetak metara od gola i jedno ubacivanje s lijeve strane glavom je pospremio u rašlje Raisa Mbolhija, koji je samo pogledom ispratio loptu u mrežu. 

Bio je to prvi ruski gol u prvom poluvremenu na SP-ima još od 1994. godine, a poslije toga nisu previše agresivno napadali alžirski gol u pokušaju da povećaju prednost. Najopasnije situacije bile su u obje 46. minute utakmice. 

Rusi propustili dvije prilike za povećanje vodstva

Prvo je u 46. minuti prvog poluvremena Aleksandar Keržakov klizeći pokušao zapucati prema Mbolhiju, ali Alžirci su ga dovoljno omeli da to ne bude opasan udarac. U 46. minuti u drugom poluvremenu Aleksandar Samedov odigrao je dupli pas s Kokorinom u šesnaestercu, samo da bi alžirski golman ostao miran i zadržao svoju reprezentaciju u igri.

A u 60. minuti njegov kolega s druge strane terena još je jednom kiksao. Igor Akinfejev brzo će zaboraviti ovo Svjetsko prvenstvo, nakon što je ispustio loptu u gol protiv Koreje, sad je na ubacivanje Yacinea Brahimija zaplivao i ostavio Islamu Slimaniju da se pokloni i zabije svoj drugi gol u Brazilu. 

Afrika s dva predstavnika u osmini finala

Slimani je postao prvi Alžirac koji je zabio u dvije utakmice Svjetskog prvenstva, a njegov gol Rusiji ući će u povijest afričkog nogometa. Osim što je Alžir prvi put ušao među 16 najboljih, Afrika će prvi put imati dva predstavnika u osmini finala na istom SP-u jer je i Nigerija osigurala prolazak u Brazilu. 

Halilhodžićev sljedeći zadatak ne može biti teži. U osmini finala igrat će protiv Njemačke, a imaju samo tri dana da se pripreme za tu utakmicu koja se igra u Porto Alegreu u ponedjeljak.

Capello bez pobjede

A što se Fabija Capella tiče... U sedam utakmica na svjetskim prvenstvima ostvario je samo jednu pobjedu. Iako na ruskoj klupi zarađuje 6,7 milijuna funti godišnje, u brazilskoj skupini nije uspio pobijediti izbornike koji zajedno zarađuju 1,5 milijuna funti.

  • Skupina H: Alžir - Rusija 1-1 (Slimani 60'; Kokorin 6')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 204
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja