To je to što me zanima!

Messi častio 'prijatelja' Alvesa, Barça je nastavila lov na titulu

Barcelona je u posljednjoj nedjeljnoj utakmici 28. kola Primere pobijedila Valenciju 4-2. Gosti su stvarali Kataloncima dosta problema, no nisu mogli nadoknaditi igrača manje u drugom poluvremenu
Vidi originalni članak

Nakon što je nedavno zagorčala život Real Madridu, Valencia je bila na dobrom putu da to isto učini i Barceloni, no Katalonci su ipak pronašli put do sva tri boda. "Blaugrana" je u nedjelju, u 28. kolu Primere na Camp Nouu, slavila rezultatom 4-2.

Bila je to utakmica s pregršt golova, prilika, ali i s ponekom kontroverznom odlukom suca Alejandra Hernándeza. Djelitelj pravde oglušio se na zahtjeve obiju momčadi u ranoj fazi utakmice, nije pokazao na penal nakon ruke Ivana Rakitića te Neymarova pada na drugoj strani.

Valencia je bez respekta otvorila utakmicu i povela je u 29. minuti. Eliaquima Mangalu nitko nije stigao zatvoriti nakon kornera, a Francuz je glavom poentirao za 0-1. No vodstvo gostiju trajalo je samo šest minuta, sve dok Neymar nije iz auta asistirao Luisu Suárezu za 22. prvenstveni gol ove sezone.

Pred kraj prvog dijela pala su još dva gola. Mangala je prvo skrivio penal i zasluženo pocrvenio jer je, kao zadnji čovjek obrane, povukao Suáreza s leđa, a najstrožu kaznu mirno je realizirao Messi. No u nadoknadi je Valencia, s igračem manje, stigla odgovoriti. Munir El Haddadi, čovjek na posudbi iz Barcelone, završio je krasnu kontru i šokirao svoj matični klub.

Cijelo poluvrijeme s igračem manje ipak je bio prevelik hendikep za Valenciju, koja nije mogla izbjeći poraz. Messi je u 53. minuti tako kroz gužvu zavukao loptu iza leđa Alvesa već 21. put u karijeri (nijednom golmanu nije zabio više). Četiri minute potom domaći navijači opet su se hvatali za glavu nakon kontre Munira koju ovaj put, međutim, nije završio golom.

Konačan rezultat, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja Messija i Neymara, postavio je Andre Gomes, čovjek koji je u Barcelonu stigao upravo iz Valencije. Bio mu je to prvijenac za "blaugranu" koja u pozitivnom raspoloženju odlazi na reprezentativnu stanku.

Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 65. minute. Hrvatski reprezentativac nije odigrao utakmicu za pamćenje, pogotovo u obrani, no navijači su ga pri izlasku nagradili pljeskom. Uostalom, podrška publike jedan je od razloga zašto je nedavno produžio ugovor s katalonskim velikanom.

Idi na 24sata

Komentari 199

  • istria99 20.03.2017.

    Sve mogu shvatiti,ali da Realovci komentiraju nekakvo pristrano sudjenje za Barcu,e to ne mogu shvatiti. Da nije sudaca taj isti Real bi sad bio 3.na tablici. Sto se tekme tice Rakitic uzasan,Busq isto los,cijela obrana pogubljena,da nije napad takav kakav je Barci bi bilo upitno i mjesto za ligu prvaka. Vrijeme je da se ulozi u obranu jer ovo je lose.

  • Micheangello 19.03.2017.

    Strašan vic ,nisam još ćuo nešto tako retardirano.

  • nogofil 19.03.2017.

    Ja ne vjerujem svojim očima dok čitam da je Busquets bio dobar. Pa dobro šta je to? Dali je to masovna hipnoza? Pa taj tip u napadu nije postojao, katastrofalni pasevi. U obrani čisti užas, nijedan kontranapad zbog urođene sporosti ne može pratiti, a klamoli zaustaviti. Igra glavom? Pa to je tek katastrofa. Taj (iako visok) ne može se odraziti ni 20 cm od zemlje, tvrdim da nikad nije odnio loptu glavom u skoku. Uostalom to se dogodilo i kod prvog gola Valencije. Uostalom blesavo mi je o tome više pisati. Jer što reći o igraču koji ne zna ni trčati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare