To je to što me zanima!

Vapaj igrača i sindikata: Naše zdravlje se ignorira, previše je utakmica u kratkom vremenu

Zdravlje i zdravstvena stanja igrača su se dugo ignorirala. Guranje sve većeg broja utakmica u što kraća vremenska razdoblja igračima će samo stvarati veći broj zdravstvenih problema, napisao je Asmir Begović
Vidi originalni članak

Međunarodni sindikat profesionalnih nogometaša (FIFPro) upozorio je da se dobrobit igrača ne uzima u obzir prilikom sastavljanja kalendara natjecanja, nekoliko sati nakon što se danski reprezentativac Christian Eriksen srušio tijekom susreta protiv Finske. U istom smjeru razmišlja i golman Bosne i Hercegovine Asmir Begović.

POGLEDAJTE VIDEO: Eriksen se srušio na travnjaku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Zdravlje i zdravstvena stanja igrača su se dugo ignorirala. Guranje sve većeg broja utakmica u što kraća vremenska razdoblja igračima će samo stvarati veći broj zdravstvenih problema. Nadajmo se da će oni koji se u nogometu nalaze na pozicijama moći to u nekom trenutku ipak primijetiti - napisao je Begović na Twitteru.

Još nije jasno zbog čega se Eriksena srušio, no u jednom trenutku vidjelo se kako ga liječnici oživljavaju.

POTVRDILA UEFA Eriksenov otac potvrdio: Budan je i stabilno, može razgovarati

- Igrači širom svijeta su nam rekli kako kalendar natjecanja u posljednje četiri godine nije adekvatan, niti uzima u obzir njihove potrebe. Uvjeti u igri i oko vas mentalno i fizički iscrpljuju - istaknuo je glavni tajnik FIFPro-a Jonas Baerr-Hoffman u otvorenom pismu.

Hoffman je naglasio kako je vrijeme za promjene i pozvao igrače da zajednički daju svoj glas svojim sindikatima.

- U narednim mjesecima pregovarat ćemo u vaše ime s Fifom i drugim dionicima kako biste imali pravedniji i razumniji raspored, pravednije uvjete i veće mjere zaštite na terenu i izvan njega - dodao je.

- Za nas je glas igrača najvažniji u razgovoru - kazao je Baerr-Hoffman, rekavši da su igrači izostavljeni iz procesa odlučivanja.

Brojni vrhunski klupski treneri kritizirali su stisnuti raspored ove sezone.

Tako je u studenom menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer upozorio na ozljede koje se u Premier ligi gomilaju zbog "fizičkog ili mentalnog umora".

Idi na 24sata

Komentari 68

  • duš man 13.06.2021.

    zarađuju milijune pa još imaju i sindikat......😐

  • Kegla💪🏻 13.06.2021.

    Previse i love dobijate ako bude manje tekmi manja je i lova

  • badr hari 13.06.2021.

    a nije vam previše para za te utakmice

Komentiraj...
Vidi sve komentare