To je to što me zanima!

Varaždin opet ima i zaslužuje prvoligaša! Pred 5500 navijača kolo prije kraja osigurali naslov

Nakon što su prošle sezone ostali kratki u zadnjem kolu, vratili su se kolo prije kraja nogometaši Varaždina u 1. HNL. Pokazali su karakter, a brojna publika nije mogla dočekati kraj te naposlijetku utrčala u teren
Vidi originalni članak

Iako su na polusezoni bili iza Orijenta, u nastavku sezone je odgovornost preuzeo Mario Kovačević, ovaj su mu put do kraja vjerovali i u upravi, a to se sad pokazalo dobitnom kombinacijom! Varaždin će iduće sezone imati prvoligaša nakon što su pred brojem gledatelja kojeg se debelo mogu posramiti mnogi prvoligaši (cca 5500!) osvojili naslov prvaka kolo prije kraja 2. HNL pobjedom protiv Dugopolja 2-1.

Sve je dobro krenulo za domaće nogometaše jer je bombom u 15. minuti s 25 metara Japanac Itsuki Urata probio nemoćnog Silića na golu gostiju za veliko slavlje na terenu. Svi su rezervni igrači utrčali, obziran je bio sudac Marin Vidulin iz Kanfanara, a na tribinama se nije krilo oduševljenje. 

Nastavili su u dobrom ritmu domaći i osigurali prednost na poluvremenu, a mogli su u prvoj minuti nastavka i do povećanja prednosti da je gol zabio Fran Brodić. No, iskupio se napadač Gorice na posudbi u Varaždinu kad je u 55. minuti zabio uz pomoć bloka, a već se počelo slaviti. Sve je smirio Ćubelić 11 minuta kasnije, ali nisu se dali domaći pa su izdržali do kraja utakmice, a onda su krenule scene kakve u zadnje vrijeme gledamo u Engleskoj, Njemačkoj, a vidjeli smo i na Šubićevcu.

Publika je utrčala u zagrljaj nogometašima, slavlje se nastavilo na terenu, a slavit će se u Varaždinu još dugo u noć. Sljedeće ćemo ih godine gledati u elitnom rangu hrvatskog nogometa, a to su i zaslužili. Postavili su se kao favoriti od prvog kola, nisu odustajali ni kad su imali zaostatak za vodećima, a na tribinama je u prosjeku bilo preko tisuću gledatelja.

I to je donja brojka, a za drugu ligu i više nego respektabilna. U 1. HNL imat će barem dvije tisuće ljudi na tribinama, a sjever Hrvatske, izuzev Slaven Belupa kojeg nažalost Koprivničani na tribinama previše i ne podržavaju (čast jedinom navijaču s megafonom), opet će posjećeni klub u 1. HNL.

A kako bi rekli mnogi profesori na fakultetima, trebaju se početi pripremati za 1. HNL već danas, jer znaju da ostaju bez nekoliko nogometaša koji su tu na posudbi, a ne žele li se provesti poput Dragovoljca.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • INK CRO 23.05.2022.

    Čestitamo.Budite na ponos Varaždinu i regiji.

  • medo123456 23.05.2022.

    Dinamovac jesam iz Mojeg Varazdina i bas mi je drago da ste sa nama u 1 hnl

  • Ivan.ivan 22.05.2022.

    Nikad im to nebi uspijelo da nisu imali poguranac kroz cijelu sezonu...sumnjivi penali, produžeci od 10 min(dok ne zabiju), da ne pričamo o dogovoru sa Jarunom...u pravoj utakmici bez protekcije u Rudešu su dobili tri komada, a da je bilo šest nebi bilo puno...a na jesen u VŽ-u su dobili jedva uz pomoć sudaca...tako da se nemaju baš ćemu veseliti, ako imaju imalo poštenja....

Komentiraj...
Vidi sve komentare