To je to što me zanima!

Varaždinci u rasulu: 'Postoji realna šansa da se klub ugasi'

JOŠ DVOJICA OTIŠLA Iz NK Varaždina su otišli Nikola Šafarić i Adnan Aganović, klub se praktički raspada, a predsjednik Zlatko Horvat je - na godišnjem odmoru?!
Vidi originalni članak

Više šanse za opstanak danas ima Varteks, klub koji su osnovali navijači, nego Varaždin, rekao je razočarani trener Samir Toplak.

Varaždin je u rasulu, igrači plaće nisu dobili devet mjeseci, a predsjednik Zlatko Horvat i direktor Branko Janžek su na godišnjem.

Ovi odlasci nisu kraj. Bit će ih sigurno još, a ja više ne znam kako dalje, kaže trener Varaždinaca Samir Toplak

- Postoji realna opasnost da se klub ugasi. Znam da su neki dugovi sanirani, ali sad je baš sve došlo na naplatu. I ugovori nekih igrača za koje nitko nije ni čuo i koji ni minute nisu igrali u Varaždinu. Sad zaista pucamo po šavovima i ne znam što će biti - rekla je legenda kluba Davor Vugrinec.

Zbog neimaštine je već otišlo devet igrača, Šafarić i Aganović su posljednji u nizu. Čak je i trener Toplak priznao da će možda otići.

- Ma ne mogu sad napustiti brod koji tone. Uostalom, ne bih imao ni kome dati ostavku, čelnih ljudi nema u klubu - istaknuo je Toplak, kojeg čeka nova runda nagovaranja igrača da ostanu u Varaždinu. I mladi reprezentativci Glavica i Punčec najavili su da bi mogli otići. Jedina dobra vijest je da će Vugrinec sigurno ostati.

- U Varaždin sam se vratio završiti karijeru i sad kad je najteže, želim pomoći klubu - dodao je Vugrinec, koji već dugo razgovorom pokušava uvjeriti mlade suigrače da ostanu.

- Pitanje je koliko će izdržati, ali pametni su to dečki, dobro znaju kako čak 90 posto njih ne bi igralo da je klub stabilan i jak kao nekad. 

Posljednji hrvatski klub koji je prezimio u Europi

Uzlet Varaždina počeo je 1989., kad je na čelo kluba sjeo Anđelko Herjavec (preminuo 2001.) Od hrvatske neovisnosti je u prvoj ligi, nikad nije osvojio trofej. Varaždin je zadnji hrvatski klub koji je i na proljeće igrao u Europi, u četvrtfinalu Kupa kupova 1999.

Ladić, Mumlek, Mrmić, Toplak, Bjelanović...

Varaždin, odnosno Varteks, u prošlosti je dao mnogo reprezentativaca. Od “čakovečke mačke” Ladića, preko Mrmića, Bjelanovića, Vugrinca i Mumleka, do Benka, Pokrivača i današnjeg trenera Toplaka.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • SpužvaBobSkockani 10.08.2011.

    Eto vam liga 16. Trebali bi imati ligu 8 četverokružno ili ligu 6 šesterokružno jer to je naša realnost.

  • Braco30 10.08.2011.

    samo pohlepa kako društva tako i pojedinca dovela je do ovog stanja u kojem se sad nalazi ne samo varazdin već i svi ostali kubovi! mnogi igrači su se umislili da su igrači i napuhavaju se ugovori da boli glava evo tipa igrač šarbini koji igra u hajduku, umjetno je stvoren kao igrač a prirodno je ne igrač i takav igrač mlati na stotine tisuća eura plaće a veze s loptom nema! takvo stanje je ne odrzivo! ovde se javno govori da igrači plaću ne primaju ima 10 mjeseci a ne govori se javno kolika je plaća njihova to se prešućuje! dali ti igrači zele igrati za 5 tisuća kuna plaće kao i svi ostali radnici koji rade puno teze poslove za te novce! o neee to je njima sitniš oni bi primanja kao i šarbini! a sad kad je lova presušila klub se gasi i nek se gasi uopće mi nije zao! ugasit ce se i mnogi drugi kad love nestane za bogate ugovore! ko bi danas igrao za 5 tisuća kuna, dragi moji igrači sto mislite da ste igrači evropa vam je blizu prijelazno razdoblje je u tjeku nemojte čekati ovi 5 tisuća zamjenite za 5 miliona! barca, real, arsenal, bajern juventus, inter, milan i svi ostali rado će vas primiti:)))))

  • sempaly 10.08.2011.

    bedaki jedni pa da se dela o hajdukovoj guzici ili recimo....hercegovačkoj odmah bi bilo para i penez ali se dela o varteksu i onda se more bez penez!!! pa nije problem kaj su ovi na godišnjem nego to kaj nema penez devet mjeseci!!!sad vidiju kak je kad radnik ne dobi 6 mj. plače a treba platiti ratu kredita i režije, a gde su dece knjige itd. kad su tribine bile pune onda je bilo ok a sad kad nema varteksa da financira,gradonačelnik je h reštu onda je frka. e moji nogometaši sad vidite ak nema mali čovek onda nemate niti viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare