Obavijesti

Sport

Komentari 37

Varaždinci u rasulu: 'Postoji realna šansa da se klub ugasi'

Varaždinci u rasulu: 'Postoji realna šansa da se klub ugasi'
1

JOŠ DVOJICA OTIŠLA Iz NK Varaždina su otišli Nikola Šafarić i Adnan Aganović, klub se praktički raspada, a predsjednik Zlatko Horvat je - na godišnjem odmoru?!

VIDEO

Više šanse za opstanak danas ima Varteks, klub koji su osnovali navijači, nego Varaždin, rekao je razočarani trener Samir Toplak.

Varaždin je u rasulu, igrači plaće nisu dobili devet mjeseci, a predsjednik Zlatko Horvat i direktor Branko Janžek su na godišnjem.

Ovi odlasci nisu kraj. Bit će ih sigurno još, a ja više ne znam kako dalje, kaže trener Varaždinaca Samir Toplak

- Postoji realna opasnost da se klub ugasi. Znam da su neki dugovi sanirani, ali sad je baš sve došlo na naplatu. I ugovori nekih igrača za koje nitko nije ni čuo i koji ni minute nisu igrali u Varaždinu. Sad zaista pucamo po šavovima i ne znam što će biti - rekla je legenda kluba Davor Vugrinec.

Zbog neimaštine je već otišlo devet igrača, Šafarić i Aganović su posljednji u nizu. Čak je i trener Toplak priznao da će možda otići.

- Ma ne mogu sad napustiti brod koji tone. Uostalom, ne bih imao ni kome dati ostavku, čelnih ljudi nema u klubu - istaknuo je Toplak, kojeg čeka nova runda nagovaranja igrača da ostanu u Varaždinu. I mladi reprezentativci Glavica i Punčec najavili su da bi mogli otići. Jedina dobra vijest je da će Vugrinec sigurno ostati.

- U Varaždin sam se vratio završiti karijeru i sad kad je najteže, želim pomoći klubu - dodao je Vugrinec, koji već dugo razgovorom pokušava uvjeriti mlade suigrače da ostanu.

- Pitanje je koliko će izdržati, ali pametni su to dečki, dobro znaju kako čak 90 posto njih ne bi igralo da je klub stabilan i jak kao nekad. 

Posljednji hrvatski klub koji je prezimio u Europi

Uzlet Varaždina počeo je 1989., kad je na čelo kluba sjeo Anđelko Herjavec (preminuo 2001.) Od hrvatske neovisnosti je u prvoj ligi, nikad nije osvojio trofej. Varaždin je zadnji hrvatski klub koji je i na proljeće igrao u Europi, u četvrtfinalu Kupa kupova 1999.

Ladić, Mumlek, Mrmić, Toplak, Bjelanović...

Varaždin, odnosno Varteks, u prošlosti je dao mnogo reprezentativaca. Od “čakovečke mačke” Ladića, preko Mrmića, Bjelanovića, Vugrinca i Mumleka, do Benka, Pokrivača i današnjeg trenera Toplaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...