To je to što me zanima!

'Vaterpolo se vraća na scenu...'

Prvi od dva preostala trofeja dijeli se u Dubrovniku 14. i 15. srpnja na završnici Regionalne lige. Mladostaši se izvjesno neće ni vraćati kući jer tri dana kasnije, 18. srpnja, počinje finalna serija PH-a
Vidi originalni članak

U 29. izdanju vaterpolskog prvenstva Hrvatske 16. put o tituli najboljeg kluba države odlučivat će Jug AO i Mladost, dva najveća hrvatska kluba bez konkurencije. Uostalom, Dubrovčanima je to ukupno 23. finale, dok su Zagrepčani jednom manje igrali za pehar prvaka. Još malo brojki kažu da su jugaši iz tih finala kao pobjednici izlazili 15 puta, mladostaši deset. U međusobnim je, pak, finalima 9-6 u korist Gospara.

VATERPOLO U finalu Prvenstva Hrvatske sukobit će se Mladost i Jug...

Do novog hrvatskog El Clasica Jug je došao elegantno preskočivši šibenski Solaris u dvije utakmice, lagano, uvjerljivo, očekivano. Šibenčani bi, da su bili kompletni, možda pružili koji om otpora više, no razlika između njih i kluba koji je od 1998. samo jednom ispao prije finala (2014. Primorje - Mladost) otprilike i jest taj 21 gol koliko je razlike Kobešćakova družina stvorila u dvije utakmice u Gružu i Crnici. A dubrovačka topovnjača s Obradovićem (šest golova u prvoj utakmici) i Merkulovim (pet u drugoj) pokazala da je napunjena do kraja.

Mladost može biti vrlo, vrlo zadovoljna što je sve riješila, također, riješila dvokorakom protiv Jadrana koji je, iako podosta oslabljen (Zović i Power već otišli, u Zagrebu nije igrao Burić, u Splitu Pejković), u obje utakmice zaostao tek po jedan gol. Poslije onog, čudesnog, ali za gol kratkog povratka na Savi, Splićani su na svom Zvončacu, na koji su se vratili nakon 22 godine, bili ravnopravni od prve minute, no neće još jednom put glavnog grada.

SOLARIS - JUG 6-16 Jug u finalu, petarda Merkulova

- Prekrasan ambijent, mogu reći da se vaterpolo vraća na sportsku scenu. Mislim da je na kraju pobijedio spretniji i sretniji protivnik. Izborili smo svoj cilj, ulazak u finale i u daljnjoj smo igri za osvajanje dva trofeja u iduća tri tjedna - rekao je trener Mladosti Zoran Bajić.

Prvi od ta dva dijeli se u Dubrovniku 14. i 15. srpnja na završnici Regionalne lige koju je Mladost prvi puta osvojila prošle godine i obustavila Jugovu dominaciju u tom natjecanju. Mladostaši se izvjesno neće ni vraćati kući jer tri dana kasnije, 18. srpnja, počinje finalna serija PH-a. Za koju držimo da neće, poput lanjske, završiti u tri utakmice, stoga bi prednost domaćeg bazena, koju imaju u Dubrovniku, ove godine mogla biti važnija no ikad posljednjih godina...

Raspored finalne serije:

  • 1. utakmica: 18. srpnja (Dubrovnik)
  • 2. utakmica: 22. srpnja (Zagreb)
  • 3. utakmica: 25. srpnja (Dubrovnik)
  • 4. utakmica (po potrebi): 29. srpnja (Zagreb)
  • 5. utakmica (po potrebi): 2. kolovoza (Dubrovnik)

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare