To je to što me zanima!

Vatrene Splićanke dobile i treću europsku utakmicu

NASTAVLJAJU EUROPSKI NIZ: Odbojkašice Splita ostvarile su i treću uzastopnu pobjedu. Pali su ATSC iz Klagenfurta i potom bečki SVS Post
Vidi originalni članak

Odbojkašice Splita 1700 ostvarile su protekloga vikenda u dva ogleda Srednjoeuropske (MEL) lige na Gripama dvije vrijedne pobjede. U petak su igračice Viktora Gončarova porazile ATSC iz Klagenfurta s 3:0 (25:20, 30:28, 25,22).  Postava Balić, Zburova, Dujić, Burazer, Madir, Džapo s liberom Ivanom Pešo, odlično je otvorila utakmicu te bez većih probelma dobila prvi set. U drugom se vodila borba za svaki poen, Klagenfurt je imao dvije set-lopte, ali Splićanke su zadržale koncentraciju i iskoristile petu set-loptu. Treći dio igre otvoren je na najbolji način, prednost je u jednom trenutku iznosila i visokih 13:3, ali uporne gošće su se primakle na 21:19. Ipak, završnica je pripala igračicama Splita 1700. Vrlo dobru partiju pružile su Dina Džapo i Jelena Balić koje su sakupile po 18 poena, kod gostiju je najučinkovitija bila Anna Cmaylo.
U nedjelju je, u najboljoj utakmici ove sezone pao i bečki SVS Post sa 3:0 (25:15, 25:20,25:20). U svim elementima igre nadigrale su Splićanke favorizirane gošće i potvrdile kako imaju pravo računati na plasman u vrhu Srednjoeuropske lige. Pobjeda u niti jednom trenutku nije došla u pitanje, vrlo dobar prijem servisa omogućio je domaćim curama kvalitetne napade, a obrana je bila na uobičajeno visokoj razini. Prvi set odlučen je servisima Petre Madir, na 17:15 Splićanke su osvojile osam uzastopnih poena i dobile set. U drugom i trećem setu igračice Viktora Gončarova su stalno držale prednost od nekoliko poena, ne dozvolivši Austrijankama da se vrate u utakmicu.
Najbolja igračica utakmice bila je kapetanica Jelena Balić, njoj uz bok bile su Cecilija Dujić i Maja Burazer, a Ivana Zburova je još jednom potvrdila kako se radi o velikom pojačanju za Splićanke.
Sljedeću utakmicu u MEL ligi djevojke igraju u subotu u slovenskom Kamniku protiv Calcita.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare