To je to što me zanima!

Vatreni '98. vs '18.: Idealnu momčad izabrali ste pola-pola

U Dalićevoj formaciji u kombiniranoj je momčadi šest njegovih igrača i pet asova iz 1998., a u Ćirinoj obratno. A u obje na klupi klase poput Rakitića, Stanića, Ladića, Asanovića...
Vidi originalni članak

Nekoliko je tisuća glasova navijača presudilo: "vatreni" iz 2018. bili su bolja momčad od onih iz 1998.

OK, i rezultat je to potvrdio: Ćirini vitezovi osvojili su broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a Dalićevi srebro u Rusiji. Pa je 76 posto čitatelja Dalićevu družinu proglasilo boljima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, uzbudljiva se borba vodila po pozicijama, u sastavljanju idealne momčadi Hrvatske sačinjene od igrača iz te dvije povijesne generacije.

ANKETA: TKO JE BOLJI? 'Vatreni' 1998. ili pak 'vatreni' 2018.? Sastavite idealnu ekipu

Neki su nam čitatelji sugerirali da se odmah opredijelimo za formaciju, ali to bi u startu favoriziralo jednu od te dvije generacije, jer Ćiro je igrao 3-5-2, a Dalić 4-2-3-1. Ovako smo na temelju broja glasova složili dvije momčadi, odnosno kako bi Hrvatska izgledala u obje te taktičke formacije.

Najveća je bitka bila - na golu! Na kraju je Danijel Subašić ipak pobijedio Dražena Ladića osvojivši 53 posto glasova.

Od desnih je bekova Šime Vrsaljko (66 posto) sigurno pobijedio konkurente iz 1998. Stanića (19%) i Šimića (15%), a najuvjerljiviju je pobjedu odnio Robert Jarni s 97 posto glasova za lijevog beka! Pivarić je uhvatio dva, a Strinić jedan posto.

Od stopera je najviše glasova dobio Slaven Bilić (43 posto), ispred Lovrena (22%), Štimca (13%), Vide (12%), Šimića (6%) i Solde (4%).

Najveća je gungula, dakako, u veznom redu. Na kraju 51 posto čitatelja želi Luku Modrića kao zadnjeg veznog, dok je Zvonimir Boban dobio 24 posto glasova, Brozović 20 posto, Rakitić pet posto, a Jurčić manje od jedan posto.

Ofenzivne vezne stavili smo u istu konkurenciju s krilima i tu je najviše glasova dobio Robert Prosinečki (39 posto), Modrića u ofenzivinijoj ulozi radije vidi 24 posto navijača, Perišić je dobio 20 posto glasova, Rakitić osam posto, Asanović šest posto, a Rebić tri posto.

I na kraju u špici ipak uvjerljiva pobjeda Davora Šukera (70 posto), ispred Mandžukića (27%), Kramarića (2%) i Vlaovića (1%).

Prema tim glasovima, ovako bi izgledale idealne momčadi dvije najveće generacije "vatrenih" u formacijama koje su preferirali izbornici Ćiro i Dalić:

Hrvatska (4-2-3-1): Subašić - Vrsaljko, Bilić, Lovren, Jarni - Modrić, Boban - Brozović, Prosinečki, Perišić - Šuker.

Hrvatska (3-5-2): Subašić - Bilić, Štimac, Lovren - Vrsaljko, Modrić, Boban, Prosinečki, Jarni - Šuker, Mandžukić.

Dakle, u jednoj 6-5 za Dalićeve, u drugoj 6-5 za Ćirine!

A u obje na klupi klase i asovi poput Rakitića, Stanića, Ladića, Asanovića...

Idi na 24sata

Komentari 76

  • 10.04.2020.

    Vidim da se blate samo igraci koji su ponikli u hajduku,ali da asanovic koji je sukeru servirao lopte nije ni u jednoj postavi i blatit tako perisica koji je igrao srcem za hrvatsku i odveo nas u finale vidi se kakvi znalci pisu i komentiraju clanak,a ne pisete o onima iz dinama koji nisu ni za 3.hnl ali su igrali u reprezentaciji da bi ih mamic uspio prodat i spremit lovu u dzep cak je i sammira gurao u rep. jer ga nikako nije mogao prodat

  • frenky___ 10.04.2020.

    Bez Asanovića ne bi Šuker bio najbolji strijelac prvenstva 98'

  • 10.04.2020.

    Rakitic 5%, a Jurcic 4% 😂😂😂 Vidi se da je ova anketa cista zajebancija

Komentiraj...
Vidi sve komentare