To je to što me zanima!

'Vatreni' opet protiv kiše: Past će je više nego na Maksimiru...

Da HNS nije premjestio utakmicu Hrvatske i Finske iz Osijeka u Rijeku, "vatrenima" bi ozbiljno prijetio scenarij iz Maksimira prije mjesec dana. Ovaj će put, dapače, kiše pasti još i više
Vidi originalni članak

Vremenske neprilike, sasvim je izvjesno, ponovno bi mogle stvarati velike probleme hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja u petak igra pretposljednju utakmicu (prvog dijela) kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

"Vatreni" će Finsku dočekati na riječkoj Rujevici koja će, prema prognozama, morati "popiti" veliku količinu kiše.

- Cijeli će dan padati jaka kiša, a sveukupno bi je moglo pasti između 20 i 50 litara po četvornom metru - rekao je meteorolog RTL-a Nikola Vikić Topić.

Prije mjesec dana, kad je Hrvatska na Maksimiru dočekala Kosovo, palo je 25 litara kiše po četvornom metru. Utakmica se tada morala prekinuti i nastaviti idući dan, zbog čega je reprezentacija izgubila dragocjeno vrijeme i svega dva dana poslije izgubila u Turskoj.

Sada će padalina gotovo sigurno biti više, stoga je odluka HNS-a u zadnji čas da se utakmica preseli iz Osijeka u Rijeku sasvim sigurno bila dobra jer obilno će kišiti i u Slavoniji. Za razliku od Gradskog vrta, travnjak na Rujevici mješavina je prirodne i umjetne trave i dosad nikad nije imao problema s količinom vode. Nadajmo se da će tako biti i ovaj petak.

Kiša bi na Kvarneru do početka utakmice (20:45) trebala prestati, no ojačat će bura koja će puhati i olujnim udarima. Bez obzira na sve, Hrvatska mora svladati Fince želi li odlučivati sama o svojoj sudbini uoči zadnjeg kola u Kijevu i kao prvoplasirana izravno otići na Mundijal.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Serđo Ramoz 04.10.2017.

    Bez brige smo! Plivarić je upao u prvu postavu, neka pada koliko hoće!!

  • arow 04.10.2017.

    eh da nam je bio drugi izbornik sad bi to bio rutinski susret

  • DambaTheBlackMamba 04.10.2017.

    Ma, čim su vidjeli prije tjedan dana ili više vremensku prognozu su trebali poslati FIFI hitnu molbu da odigraju dan ranije. S time bi dobile 2 bitne stvari. 1; Mogli bi igrati na suhoj podlozi koja nama bolje odgovara , 2; imali bi dan duže za odlučujući okršaj s Ukrajincima. Ovako se bojim iako sam optimist da nam se uz sve ozljede i vremenske neprilike Rusija ipak ne smiješka. Najviše mi je žao Luke :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare