To je to što me zanima!

'Vatreni' petak: Evo gdje gledati Hrvatska - Austrija i mlade u ključnoj utakmici za Europsko

Dvoboj protiv Austrije na ovogodišnjem izdanju Lige nacija poslužit će kao priprema za SP u Kataru, a susret u Osijeku počinje u 20.45. Mini 'vatreni' će se pak protiv Norveške od 18:00 boriti za plasman na EP
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija danas otvara treći ciklus Lige nacija susretom protiv Austrije u Osijeku na Gradskom vrtu s početkom u 20.45. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izbornik Zlatko Dalić priključio se reprezentaciji na treningu dan uoči dvoboja nakon što je zbog smrti oca otputovao u Livno. 

Na konferenciji za medije na novinarska pitanja odgovarali su Dalićev pomoćnik Vedran Ćorluka i Mateo Kovačić. 

-  Nikoga ne podcjenjujemo. Austrija je odlična, to su pokazali na zadnjem Europskom prvenstvu i sigurno će biti još bolji s novim izbornikom, koji gaji dobar nogomet s puno presinga i trke. SP? Još je rano za to. Imamo prvo četiri utakmice Lige nacija. Sada smo fokusirani na Austriju. Idemo korak po korak. Utakmice neće biti jednostavne. Moramo biti spremni. I ne bih htio govoriti što očekujemo od Lige nacije. Bitno je dobro ući u grupnu fazu i sutra odigrati kako smo se dogovorili - rekao je Kovačić. 

Ralf Rangnick prije mjesec dana preuzeo je funkciju izbornika, a debi na klupi Austrije bit će mu upravo dvoboj protiv 'vatrenih'. 

- Izbornik Rangnick dolazio je u Lokomotiv kao savjetnik kad sam ja odlazio i nakon razgovora shvatio sam njegovu filozofiju. Uvjeren sam da će ići 100 na sat. Ali i mi idemo na pobjedu - kazao je Ćorluka. 

U Dalićevim trupama za današnji dvoboj neće biti Gvardiola, Perišića zbog ozljede, Petra Muse i Marka Livaje zbog pozitivnog testa na korona virus. 

Hrvatska u ponedjeljak u Splitu dočekuje Francuze nakon čega slijede gostovanja 'vatrenih' 10. lipnja u Danskoj i 13. lipnja u Francuskoj. 

Prijenos utakmice možete pratiti na Novoj TV s početkom u 20.45. 

Hrvatska reprezentacija do 21 godine u petak gostuje kod Norveške, a pobjedom može osigurati plasman na Europsko prvenstvo 2023. godine. 

- Za mene je ovo bila odlična sezona, postizao sam pogotke, asistirao, osvojili smo u Salzburgu dvostruku krunu, i dobio sam poziv za A-selekciju. Presretan sam. Izbornik nam je dao detaljne informacije o opasnim Norvežanima i spremni smo. Oni su odlična momčad, glavni su nam konkurent uz Austriju i neće biti lagano, ali siguran sam da ćemo osvojiti tri boda. Mislim da imamo više kvalitetnih pojedinaca i da će to odlučiti sutrašnju utakmicu - kazao je Luka Sučić.

Prijenos utakmice možete pratiti na kanalu HNTV s početkom u 18:00. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Blue Star 03.06.2022.

    Vrijeme je da Kova konačno preuzme dirigentsku palicu ili nek se vrati za ministranta

  • HatersGonnaHate 03.06.2022.

    kud nemamo napadača tu nam dva otpadnu i sad se još ozljedi najbolji stoper...

  • Al Bundyy 03.06.2022.

    Neću gledati sve dok je Dačić trener

Komentiraj...
Vidi sve komentare