Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Vatreni' petak: Evo gdje gledati Hrvatska - Austrija i mlade u ključnoj utakmici za Europsko

'Vatreni' petak: Evo gdje gledati Hrvatska - Austrija i mlade u ključnoj utakmici za Europsko

Dvoboj protiv Austrije na ovogodišnjem izdanju Lige nacija poslužit će kao priprema za SP u Kataru, a susret u Osijeku počinje u 20.45. Mini 'vatreni' će se pak protiv Norveške od 18:00 boriti za plasman na EP

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija danas otvara treći ciklus Lige nacija susretom protiv Austrije u Osijeku na Gradskom vrtu s početkom u 20.45. 

Pokretanje videa...

Press konferencija izbornika Dalića uoči dva pripremna susreta Hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovenije i Bugarske VIDEO

Izbornik Zlatko Dalić priključio se reprezentaciji na treningu dan uoči dvoboja nakon što je zbog smrti oca otputovao u Livno. 

Na konferenciji za medije na novinarska pitanja odgovarali su Dalićev pomoćnik Vedran Ćorluka i Mateo Kovačić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Nikoga ne podcjenjujemo. Austrija je odlična, to su pokazali na zadnjem Europskom prvenstvu i sigurno će biti još bolji s novim izbornikom, koji gaji dobar nogomet s puno presinga i trke. SP? Još je rano za to. Imamo prvo četiri utakmice Lige nacija. Sada smo fokusirani na Austriju. Idemo korak po korak. Utakmice neće biti jednostavne. Moramo biti spremni. I ne bih htio govoriti što očekujemo od Lige nacije. Bitno je dobro ući u grupnu fazu i sutra odigrati kako smo se dogovorili - rekao je Kovačić. 

Ralf Rangnick prije mjesec dana preuzeo je funkciju izbornika, a debi na klupi Austrije bit će mu upravo dvoboj protiv 'vatrenih'. 

- Izbornik Rangnick dolazio je u Lokomotiv kao savjetnik kad sam ja odlazio i nakon razgovora shvatio sam njegovu filozofiju. Uvjeren sam da će ići 100 na sat. Ali i mi idemo na pobjedu - kazao je Ćorluka. 

U Dalićevim trupama za današnji dvoboj neće biti Gvardiola, Perišića zbog ozljede, Petra Muse i Marka Livaje zbog pozitivnog testa na korona virus. 

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

Hrvatska u ponedjeljak u Splitu dočekuje Francuze nakon čega slijede gostovanja 'vatrenih' 10. lipnja u Danskoj i 13. lipnja u Francuskoj. 

Prijenos utakmice možete pratiti na Novoj TV s početkom u 20.45. 

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo U-21, Hrvatska - Finska

Hrvatska reprezentacija do 21 godine u petak gostuje kod Norveške, a pobjedom može osigurati plasman na Europsko prvenstvo 2023. godine. 

- Za mene je ovo bila odlična sezona, postizao sam pogotke, asistirao, osvojili smo u Salzburgu dvostruku krunu, i dobio sam poziv za A-selekciju. Presretan sam. Izbornik nam je dao detaljne informacije o opasnim Norvežanima i spremni smo. Oni su odlična momčad, glavni su nam konkurent uz Austriju i neće biti lagano, ali siguran sam da ćemo osvojiti tri boda. Mislim da imamo više kvalitetnih pojedinaca i da će to odlučiti sutrašnju utakmicu - kazao je Luka Sučić.

Prijenos utakmice možete pratiti na kanalu HNTV s početkom u 18:00. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu