To je to što me zanima!

Vatreni protutnjali Skadrom na pogon nezaustavljivog Mandže!

RASPUCANA HRVATSKA Odluka izbornika Čačića da napadne Kosovo s dva napadača pokazala se dobitnom. Kramarić je bio razigran, a njegov kolega Mandžo nezaustavljiv. Hrvatska je pobijedila 6-0
Vidi originalni članak

Poslije remija protiv Turske početkom rujna u Maksimiru, Hrvatska je imala imperativ pobjede u Skadru kod Kosova. 

To se i ostvarilo i najvećom gostujućom pobjedom Vatrenih u povijesti kvalifikacija za SP ili EP, završilo je 0-6 u na stadionu Loro Borici. Izjednačili smo rekordnu pobjedu iz rujna 2007. kada smo smo na krilima Mladena Petrića potopili Andoru identičnim rezultatom.

Evo kako je to izgledalo iz minute u minutu...

Već poslije pola sata bilo je sve jasno zahvaljujući Mariju Mandžukiću. Napadač Juventusa zabio je hat-trick u 35 minuta utakmice i domaći stoperi nisu imali nikakve ideje kako protiv raspucanog napadača.

Desetkovani izabranici Ante Čačića večeras su nastupali bez važnih igrača poput Rakitića, Modrića, Pjace i Lovrena, no nije bilo nikakvih problema - Hrvatska je daleko bolja momčad i to se manifestiralo.

Krama iza Mandže - dobitna kombinacija

Izbornik Čačić postavio je dva napadača od prve minute, iza Mandže našao se Andrej Kramarić koji je povjerenje šefa struke posve opravdao. Razigran, rastrčan i kreativan, činio je pravu podršku 'letećoj tvrđavi' Mandžukiću u napadu.

KOSOVO: Ujkani; Perdedaj, Pnishi, Pepa, Paqarada; V. Berisha, Kryeziu; B. Berisha, Zeneli, Rashica; Celina

HRVATSKA: Subašić; Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Pivarić; Badelj, Kovačić; Brozović, Perišić; Kramarić, Mandžukić

>>> STATISTIČKI PREGLED UTAKMICE DONOSI VAM GOAL <<<

U šestoj minuti odmah smo poveli. Kombinirali su Brozović i Kramarić, Krama je lijepo uspio pronaći Mandžukića koji je bez problema realizirao zicer za vodstvo i savršen početak utakmice. U 24. minuti rezultat je skočio na 0-2, naravno, Mandžo je ponovo zabio. Iskoristio je dobru loptu Ivana Perišića i zabio u mrežu domaćeg kapetana Ujkanija.

U 35. minuti svaka nada Kosova bila je ugašena. Čudesni Mandžo koji ove sezone nije zabio niti jedan gol, večeras je  u 35 minuta utrpao hat-trick. Asistirao mu je Vrsaljko, a Mandžo je to glavom pospremio u mrežu nemoćnog Samira Ujkanija.

Prijetili su i domaći, bili su opasni iz kontranapada, no uvijek bi stigli sve spasiti Ćorluka, Vida ili Subašić.

Večeras smo imali tri kapetana

Čačić je u drugom poluvremenu uveo stopera Rijeke Mateja Mitrovića umjesto kapetana Čarlija, a kapetansku traku preuzeo je junak Mandžukić. 

U svom drugom nastupu poentirao je baš Matej Mitrović. Asistirao mu je Marcelo Brozović, a Mitrović nije imao težak zadatak, zabio je pored ponovo nemoćnog kapetana Kosova.

U 82. minuti Marko Rog je imao savršenu šansu za 0-5, izašao je na Ujkanija i poslao loptu kraj stative, no to što je on promašio, uspio je nadoknaditi Ivan Perišić, naš treći kapetan večeras poslije izlaska Mandže. 

Sam je izašao na domaćeg golmana s lijeve strane i poentirao u mrežu, a za konačnih 0-6 pobrinuo se Nikola Kalinić u 92. minuti.

U nedjelju protiv Finske u Tampereu

Sjajno je opalio s vrha šesnaesterca za vrlo visoku i uvjerljivu pobjedu Vatrenih u Skadru. Sjajnom igrom bez niza ključnih prvotimaca Hrvatska je upisala svoju prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Slijedi nam Finska u nedjelju, a uz ovakvu igru ne bi trebali imati problema. 

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018.

Kosovo - Hrvatska 0-6 (Mandžukić 6', 24', 35', Mitrović 67', Perišić 83', Kalinić 90+2')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Idi na 24sata

Komentari 201

  • Arty Drops 07.10.2016.

    Spavaš li mirno Finska reprezentacijo?

  • astrocastor 07.10.2016.

    Trebali smo iz pristojnosti manje pobjediti, nije pristojno zabiti domaćinu 6 golova, lako se na slabijem izigravati. Trebalo je dati dva gola i otići doma i onda pokazati na jačima koliko vrijedimo, ovako skupljamo gol razliku a opet ljudski nije ok. A opet, sport je to, sportski sam sretan, ali ljudski nekako mi nije do slavlja.

  • zg123456 07.10.2016.

    Mandžo zabija samo velikim nogometnim silama poput San Marina, Kosova...

Komentiraj...
Vidi sve komentare