Obavijesti

Sport

Komentari 201

Vatreni protutnjali Skadrom na pogon nezaustavljivog Mandže!

Vatreni protutnjali Skadrom na pogon nezaustavljivog Mandže!
7

RASPUCANA HRVATSKA Odluka izbornika Čačića da napadne Kosovo s dva napadača pokazala se dobitnom. Kramarić je bio razigran, a njegov kolega Mandžo nezaustavljiv. Hrvatska je pobijedila 6-0

VIDEO

Poslije remija protiv Turske početkom rujna u Maksimiru, Hrvatska je imala imperativ pobjede u Skadru kod Kosova. 

To se i ostvarilo i najvećom gostujućom pobjedom Vatrenih u povijesti kvalifikacija za SP ili EP, završilo je 0-6 u na stadionu Loro Borici. Izjednačili smo rekordnu pobjedu iz rujna 2007. kada smo smo na krilima Mladena Petrića potopili Andoru identičnim rezultatom.

Evo kako je to izgledalo iz minute u minutu...

Već poslije pola sata bilo je sve jasno zahvaljujući Mariju Mandžukiću. Napadač Juventusa zabio je hat-trick u 35 minuta utakmice i domaći stoperi nisu imali nikakve ideje kako protiv raspucanog napadača.

Desetkovani izabranici Ante Čačića večeras su nastupali bez važnih igrača poput Rakitića, Modrića, Pjace i Lovrena, no nije bilo nikakvih problema - Hrvatska je daleko bolja momčad i to se manifestiralo.

Krama iza Mandže - dobitna kombinacija

Izbornik Čačić postavio je dva napadača od prve minute, iza Mandže našao se Andrej Kramarić koji je povjerenje šefa struke posve opravdao. Razigran, rastrčan i kreativan, činio je pravu podršku 'letećoj tvrđavi' Mandžukiću u napadu.

KOSOVO: Ujkani; Perdedaj, Pnishi, Pepa, Paqarada; V. Berisha, Kryeziu; B. Berisha, Zeneli, Rashica; Celina

HRVATSKA: Subašić; Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Pivarić; Badelj, Kovačić; Brozović, Perišić; Kramarić, Mandžukić

>>> STATISTIČKI PREGLED UTAKMICE DONOSI VAM GOAL <<<

U šestoj minuti odmah smo poveli. Kombinirali su Brozović i Kramarić, Krama je lijepo uspio pronaći Mandžukića koji je bez problema realizirao zicer za vodstvo i savršen početak utakmice. U 24. minuti rezultat je skočio na 0-2, naravno, Mandžo je ponovo zabio. Iskoristio je dobru loptu Ivana Perišića i zabio u mrežu domaćeg kapetana Ujkanija.

U 35. minuti svaka nada Kosova bila je ugašena. Čudesni Mandžo koji ove sezone nije zabio niti jedan gol, večeras je  u 35 minuta utrpao hat-trick. Asistirao mu je Vrsaljko, a Mandžo je to glavom pospremio u mrežu nemoćnog Samira Ujkanija.

Prijetili su i domaći, bili su opasni iz kontranapada, no uvijek bi stigli sve spasiti Ćorluka, Vida ili Subašić.

Večeras smo imali tri kapetana

Čačić je u drugom poluvremenu uveo stopera Rijeke Mateja Mitrovića umjesto kapetana Čarlija, a kapetansku traku preuzeo je junak Mandžukić. 

U svom drugom nastupu poentirao je baš Matej Mitrović. Asistirao mu je Marcelo Brozović, a Mitrović nije imao težak zadatak, zabio je pored ponovo nemoćnog kapetana Kosova.

U 82. minuti Marko Rog je imao savršenu šansu za 0-5, izašao je na Ujkanija i poslao loptu kraj stative, no to što je on promašio, uspio je nadoknaditi Ivan Perišić, naš treći kapetan večeras poslije izlaska Mandže. 

Sam je izašao na domaćeg golmana s lijeve strane i poentirao u mrežu, a za konačnih 0-6 pobrinuo se Nikola Kalinić u 92. minuti.

U nedjelju protiv Finske u Tampereu

Sjajno je opalio s vrha šesnaesterca za vrlo visoku i uvjerljivu pobjedu Vatrenih u Skadru. Sjajnom igrom bez niza ključnih prvotimaca Hrvatska je upisala svoju prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Slijedi nam Finska u nedjelju, a uz ovakvu igru ne bi trebali imati problema. 

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018.

Kosovo - Hrvatska 0-6 (Mandžukić 6', 24', 35', Mitrović 67', Perišić 83', Kalinić 90+2')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše