To je to što me zanima!

Vatreni test uoči Eura: Dečki, konačno odigrajte za peticu

Zlatko Dalić već zna prvih 11 koji je istrčati protiv Engleske, a danas bi protiv Belgije trebao dobiti potvrdu hoće li Kovačić, Brozović i Modrić biti dobro rješenje za zaustavljanje engleskih veznjaka.
Vidi originalni članak

Do prve utakmice na Euru ostalo je još točno sedam dana. I jedna pripremna utakmica koja će simulirati Englesku. Prva reprezentacija svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uoči prve utakmice na Euru hrvatski izbornik Zlatko Dalić i engleski Gareth Southgate odabrali su potpuno različite taktite. Dok se Dalić odlučio za jednu od najboljih reprezentacija svijeta, koja će simulirati Englesku, Southgate se odlučio za jednu od najskromnijih - Rumunjsku. Daliću je važno vidjeti kako će se Hrvatska nositi s najboljima, Southgateu su najvažniji pobjeda i podizanje samopouzdanja.

I HAZARD NA KLUPI Belgija na Hrvatsku bez najveće zvijezde: De Bruyne je operiran

Zna Southgate koliko opasni mogu biti engleski mediji nakon jednog poraza pa je odabrao momčad čija je vrijednost 72 milijuna eura, dok Englezi vrijede 1,2 milijarde. Ali to su njihovi problemi, naši su Belgija i konačni test koliko Hrvatska zna i može. Jer ako je Armenija bila po velikoj vrućini i možda motivacijski nedorastao protivnik, Hazard, Lukaku i društvo sigurno su itekako dobra motivacija.

Zlatko Dalić već zna prvih 11 koji je istrčati protiv Engleske, a danas bi trebao dobiti potvrdu hoće li Kovačić, Brozović i Modrić biti dobro rješenje za zaustavljanje engleskih veznjaka. No kako je Mateo imao produljene “praznike”, jer je igrao finale Lige prvaka, pa se priključio tek u petak poslijepodne, možda ga izbornik odmori, odnosno ostavi na klupi. Također, Josip Brekalo je napustio utakmicu protiv Armenije pa bi i on danas mogao dobiti poštedu, kao i Dejan Lovren, koji je počeo trčkarati, djeluje sve puno bolje, no u konkurenciju će ući tek u drugom kolu protiv Češke. 

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU Pred njima je posljednji test: 'Vatreni' su krenuli za Belgiju

- Belgija je u ovom trenutku najbolja reprezentacija na svijetu! Utakmica je zaista prejaka! Ali moramo vidjeti gdje smo prije Engleske, jer tad neće biti mjesta za popravak, sad je vrijeme za eventualne korekcije. Tako je bilo i s Brazilom u Liverpoolu prije Rusije, kad smo odigrali dobru utakmicu, ali smo detektirali probleme. Želim vidjeti našu reprezentaciju protiv momčadi koja je kvalitetna, bolja, koja ima posjed lopte, koja će nas prisiliti na fazu obrane i puno veću agresiju. Želim vidjeti našu reakciju. Isto tako će biti i protiv Engleske, koja će biti posebna utakmica, dok će Češka i Škotska biti drukčije utakmice - rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Dečki, ovo je zadnji test. Znanja, u to smo uvjereni, imate. Ajmo položiti ovaj ispit i svi zajedno sretni krenuti na Euro...

Mogući sastavi:

Belgija (4-3-3): Courtois -- Alderwiereld, Denayer, Vertonghen, Vermaelen - Tielemans, Carrasco, Meunier - Mertens, Hazard, Lukaku

Hrvatska (4-2-3-1): Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta Car, Barišić - Brozović, Kovačić - Modrić, Rebić, Perišić - Petković
 

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU: CRVENO BIJELO PLAVA

Idi na 24sata

Komentari 123

  • Bazičanin 06.06.2021.

    Uvijek pun k…. pametnjakovića, da smo najbolji-nismo, da smo najgori-nismo, da možemo bolje-možemo a kako će biti samo Bog zna. Imamo to što imamo i sa time ćemo igrati a pljuvati ovako kao neki ovdje-to je bolesno ili zavist ili nezam. Taman da ispadnemo u grupi-nikom ništa. Njemačka ima prijavljenih nogometaša koliko Hrvatska stanovnika pa ne blistaju svaki puta, eto i ti Englezi, toliki novci, tolika zemlja, toliko jakih klubova i šta su to značajno osvojili zadnjih 20 god. Ništa ! I nagradno pitanje za kraj -ko se više boji mi njih ili oni nas? Mislim da imaju traume od nas.Prema tome ko ne voli neka niti ne čita, komentira a pogotovo ne pljuje.Ostavite nama koji volimo i kada se dobro i kada nije. Belgija večeras je i nama i njima trening, nitko neće ginuti da se nebi nedajbože povrijedio, rezultat nebitan.Sve počinje za koji dan. Naprijed Hrvatska🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

  • purger'73 06.06.2021.

    Ajmo Hrvatska!🇭🇷💪

  • GOOLMAN 06.06.2021.

    Netriba se bojat Belgije ovo je samo trening utakmica za koju ce Dalic reci da smo odigrali vrhunski ali da je protivnik bio bolji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare