To je to što me zanima!

Vatrenima treba još jedna pobjeda za status nositelja

Idealno bi bilo do pobjede doći već u ponedjeljak na Stade de Franceu jer rujanski ciklus bit će podređen uigravanju, a ne rezultatima
Vidi originalni članak

Rekao sam da mi Liga nacija nije prioritet i bio bih najsretniji da se ona sutra ukine, rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon remija s Francuzima. OK, Liga nacija nije 'prioritet', ali daleko je od nevažnog natjecanja budući da se prema uspjehu u Ligi nacija slažu jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A ona (op.a., jakosna skupina) sada izgleda ovako. Hrvatska je trenutačno u prvoj jakosnoj skupini i za zadržavanje tog statusa vjerojatno će joj biti dovoljna jedna pobjeda u tri preostale utakmice - Francuska (13. lipnja, Stade de France), Danska (22. rujna, Maksimir), Austrija (25. rujna).

U ovome trenutku, Hrvatska drži deseto mjesto, posljednje koje je drži 'preko crte', odnosno u prvoj jakosnoj skupini, a za zadržavanje te pozicije gotovo sigurno će biti dovoljno sedam bodova (Hrvatska zasad ima četiri, op.a.), izračunao je analitičar Tomislav Globan.

Idealno bi bilo do ta tri boda doći već u ponedjeljak na Stade de Franceu jer rujanski ciklus bit će podređen uigravanju, a ne rezultatima. Jer nešto više od mjesec dana uoči Mundijala igrači nipošto ne bi smjeli riskirati kakve ozljede...

Inače, HNS je nastupom reprezentacije u A skupini Lige nacija već zaradio 2,25 milijuna eura, a prvo mjesto u skupini donijelo bi najmanje još toliko. Pobjednik natjecanja zaradit će oko 14 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • APOCALYPTO VM 12.06.2022.

    Poljska, Francuska, Norveška,Engleska, Njemača su u drugom potu... bolje onda biti u drugom....

  • eugen123 11.06.2022.

    Madžarska nositelj? 🤣🤣🤣🤣

  • pile2244 11.06.2022.

    Dali ću samo naprijed u istom ritmu

Komentiraj...
Vidi sve komentare