To je to što me zanima!

Joe Šimunić uz Robija: Žuti će nam baš jako, jako nedostajati

Robi je postao trener velikoga kluba i zato sam mu čestitao nakon što sam doznao, rekao je Šimunić, ovogodišnji dobitnik nagrade za najsrčanijeg reprezentativca
Vidi originalni članak

Napokon sam bolje, evo baš u utorak sam počeo normalno trenirati, s ostatkom momčadi, izjavio je Josip Šimunić.

Hrvatski reprezentativac od sredine listopada nije igrao zbog ozljede lijeve pete. Navijači okupljeni u udruzi Uvijek vjerni proglasili su ga najsrčanijim igračem godine.

- A ne znam, meni još nisu rekli, glupo mi je onda govoriti o tome - skromno je dodao.

Šimunićev Hoffenheim na sedmom je mjestu u njemačkoj Bundesligi.

- Ma neki se izvlače i traže alibije u mladoj momčadi, ali ja ne mislim tako. Previše smo bodova darovali, možda osam ili devet. Moje je šutjeti i igrati, možda bolje da neki drugi komentiraju, ali ipak mislim da smo previše toga prosuli - rekao je Šimunić.

Naveo je primjer Borussije iz Dortmunda.

- Oni imaju još mlađu momčad, a prvi su u prvenstvu. Imaju sjajne trenere, rade godinama na ovoj momčadi i zato su na vrhu. I kad ne igraju dobro, pobjeđuju, a to u konačnici čini razliku - kaže Šimunić.

Reprezentaciju uvijek stavlja u prvi plan.

- Utakmice protiv Gruzije jako su važne. Do njih ima još nekoliko mjeseci i nadam se da će do tada svi ozdraviti. Imam još jednu veliku želju u nogometu, a to je ostvariti pravi rezultat na Europskom prvenstvu. Ako Bog da, napravit ćemo čudo na Euru.

Do tad će valjda pravu minutažu imati i Niko Kranjčar, koji igra vrlo malo.

- Niko je igračina, ne znam tko je ikad sumnjao u njega. Sad neka ti zašute i skinu mu kapu. Za njega je sad važno igrati, pa ako neće u Tottenhamu, neka promijeni klub.

Prosinečkom je poslao poruku.

- Robi je trener velike Crvene zvezde. Zvao sam ga i čestitao mu. On radi kako Bog zapovijeda, a velik je nogometni stručnjak. 

Dugo igram golf, ali Dražen Ladić još je puno bolji od mene

Novu godinu Joe Šimunić dočekat će kod prijatelja u Hamburgu. Prije toga će pet dana provesti na Mallorci, gdje će igrati golf.

- Već jako dugo igram golf iako baš nemam puno vremena zbog utakmica i treninga. Sad mi gazda u klubu ima golf-terene, član sam toga kluba, pa igram malo češće - rekao je Šimunić i dodao:

- Igrao sam i s Draženom Ladićem jednom, ali on je puno bolji. Stvarno je odličan igrač.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ĆUSKIJA 15.12.2010.

    Šimunić je legenda :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare