To je to što me zanima!

Vatrogasac Andi je pulski Stipe Miočić: 'Gašenje požara mogu usporediti sa skidanjem kila'

Andi Vrtačić (25) vatrogasac je i MMA borac baš kao i UFC-ov teškaški prvak Stipe Miočić (37). No, on je tek na početku MMA karijere, ali je zato iskusni vatrogasac koji je gasio požar na četvrtom katu zgrade u Puli
Vidi originalni članak

Dobar dan, ispričavam se što se nisam mogao javiti prije, dosad smo bili na intervenciji. I odmah da kažem, ako zazvoni alarm morat ću prekinuti, javio nam se iz Javne vatrogasne postrojbe Pula Andi Vrtačić (25) čije smo lice gledali kad se govorilo o požaru u stanu na četvrtom katu u Puli. 

Bio je u smjeni na svom radnom mjestu kao vatrogasac, a nakon što se oglasio alarm je sa kolegama jurnuo na odredište.

- Nismo nikog spašavali, ni vadili van kao što se pisalo. Išli smo ugasiti požar na četvrtom katu i to je bilo to. Bila je to prva intervencija u danu, a nakon alarma samo smo trčali u vozilo kako bi što prije stigli na mjesto događaja. A onda smo dobili zadatke i sve smo odradili bez problema - objašnjava Andi.

VIDEO: VLASNICE NIJE BILO Planuo stan u Puli: 'Cijela se zgrada brzo ispunila dimom'

No, osim što je profesionalni vatrogasac, Andi je i 'novopečeni' MMA borac sa jako dobrom kickbox pozadinom iza sebe, a tek mu je 25 godina. Nakon 10 pobjeda u kickboxingu, odlučio se i za slobodnu borbu te odradio jedan meč i slavio. Prepoznali su taj potencijal i i u Fight Nation Championshipu te ga pozvali na 'Armagedon', turnir u kojem će se boriti za 50 tisuća eura i mogućnost potpisa ugovora za najjaču europsku organizaciju slobodne borbe - poljski KSW.

- Kickboxing scena je loša, ako danas nisi Badr Hari, od toga se ne može živjeti. Ima jako malo borbi, a organizacije su oslabile pa sam se odlučio za novi izazov. U slobodnoj se borbi može puno više zaraditi te ta scena samo raste, a i postoje više mogućnosti za probiti se na scenu - objašnjava vatrogasac iz Pule.

A gdje adrenalin 'jače udara'? Je li to u ringu ili pak na intervencijama?

- Drukčije je to, u potpunosti različito što se tiče iscrpljivanja. Baš sam govorio kolegama, gašenje požara usporedio bih sa skidanjem kilograma dva dana prije borbe kad si u sauni, vruće je i nema kisika. Ali posao mi je pomogao i na sportskom planu - govori Vrtačić pa nastavlja:

POGLEDAJTE VIDEO: Gorio stan na četvrtom katu u Puli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Smjena nam traje 12 sati. Radimo dan - dan, dan - noć pa smo dva dana slobodni. Imamo teretanu na poslu pa sve nekako usklađujem, ali mi i maksimalno izlaze ususret što se tiče treninga. MMA brusim u Trojanu kod Zelga Galešića svaki dan, a kad su pripreme za borbu onda to bude i osam do deset treninga tjedno. No, usklađuje se s poslom, samo tu pati slobodno vrijeme kojeg gotovo ni nemam - kaže Andi koji je oženjen te ima jednogodišnju kćer, a koliko god može vremena provodi s obitelji.

Tek je krenuo na u MMA svijet, ali ima velike ambicije. Na spomen kako je on zapravo mogući budući pulski Stipe Miočić (op. a. bori se u srednjoj kategoriji - 84 kg) slatko se nasmijao i ostao čvrsto na zemlji. Imat će priliku dokazati se u Armagedonu, a do onda će i dalje biti na usluzi sugrađanima i naporno trenirati.

EKSKLUZIVNO: MMA TURNIR 'ARMAGEDON' Spektakl u Zagrebu: '50 tisuća € i prvaku ugovor s KSW-om'

- Ovo mi je dobra prilika i mislim da mi se otvaraju velika vrata. Cilj mi je doći do UFC-a i uspjeti u sportu. Imam velike ambicije i želim napraviti velike stvari. Ali to je još daleko, idemo korak po korak - zaključio je Andi Vrtačić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pametnijiodtebe 01.07.2020.

    MMA borci kojima je glava na mjestu obicno daleko doguraju.

  • 01.07.2020.

    Svaka cast Andi, samo naprijed i sve najbolje 💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare