To je to što me zanima!

Važnije i od derbija! Hajduk je dobio novi Nadzorni odbor...

Hajdučkoj obitelji više od svega trebaju mir i sloga, jer upravo je razdor u Nadzornom odboru i proizveo krizu koja trese Hajduka već osam mjeseci i koja je glavni krivac rezultatskog posrtanja kluba.
Vidi originalni članak

Najvažnija utakmica ovoga vikenda za Hajduk nije sutrašnji derbi u Maksimiru protiv Dinama, nego ona koju je odigrana danas, a u kojoj je 4.765 članova udruge Naš Hajduk, koji su raspolagali s ukupno 8.281 glasom, izabrali sedmoricu članova novog Nadzornog odbora kluba. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U kontrolno tijelo kluba izabrani su Benjamin Perasović (7.360 glasova), Denis Alajbeg (6.876 glasova), Nino Martinić (6.366 glasova), Krešimir Krolo (6.190 glasova), Sergije Popović (5.906 glasova), Marko Mustapić (5.704 glasa) i Tin Laušić (4.720 glasova)  dok su 'ispod crte ostali Denis Burmaz (4.453 glasa), Duje Malenica (3.718 glasova), Davor Živkoviću (3.353 glasa) i Ivica Močić (3.321 glas).

Sedmorku bi trebala potvrditi Skupština kluba 20. prosinca, nakon čega će na konstituirajućoj sjednici između sebe izabrati i novog predsjednika, prvoga među jednakima. Dosadašnja praksa bila je da nadzornik s najvećim brojem glasova postane i predsjednik, no odluka je na njima.  

Zašto su ovi izbori važniji od samoga derbija?

Naravno da u normalnim okolnostima ne bi bili, jer ništa nije važnije od utakmice, pogotovo derbija s najvećim rivalom, no Hajduk već dugo zbog krize upravljanja ne egzistira u normalnim uvjetima.

Smjena predsjednika uprave podijelila je i narušila odnose unutar članova starog NO, što je pak rezultiralo nesuglasicama i krizom koja traje sad već punih osam mjeseci, posljedica čega je rezultatsko i svako drugo posrtanje kluba. 

Hoće li se ono zaustaviti izborom sedmorice novih nadzornika veliko je pitanje, a odgovor leži u njima samima. Ako budu složni i ako budu vodili klub u pravom smjeru, onda će i Hajduk ponovno prodisati, a upravo tome se nadaju navijači Hajduka, i sami podijeljeni oko načina izbora nadzornika i smjera u kome ide klub.

U dosadašnjim javnim nastupima svi su nadzornici naglašavali upravo jedinstvo kao jedan od preduvjeta izlaska Hajduka iz krize, no jedinstveni su bili i članovi bivšeg Nadzornog odbora, do prve veće krize koja ih je nepovratno podijelila. 

Bilo kako bilo, izbori su festival demokracije, a u oči upada činjenica da je svoje pravo biranja konzumiralo svega 4.765, od 37.269 članova udruge Naš Hajduk. Iako je to znatno veća izlaznost nego na nekim ranijim izborima, i samo vodstvo udruge najavilo je kako će poraditi na većoj participaciji članova.

Biralo se između 28 kandidata prijavljenih na natječaj, u prvom krugu izabrano je njih 12, a danas su među 11 preostalih kandidata (u međuvremenu je kandidaturu povukao Ante Armanda) izabrana sedmorica koja će u naredne četiri godine nadzirati rad uprave Hajduka. 

Samo glasovanje proteklo je bez ikakvih problema, a odvijalo se na dva načina, dolaskom u prostorije Odjela za članstvo na Poljudu, kao i elektronski, što je prvi takav slučaj zabilježen u izborima u Hrvatskoj. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • hrv_991 16.12.2018.

    imali hrvata medu ovim nadzornim odborom?

  • mdcro24 15.12.2018.

    Kad vec ne znaju igrat nogomet bave se nebitnim stvarima

  • Zagor te-nej 15.12.2018.

    Udruga Naš Hajduk raspisuje, organizira i nadgleda glasanje... I gdje je tu festival demokracije.... To je festival demokracije za one s nižim IQ za ostale to i nije neki festival nego više liči na odabir podobnih....

Komentiraj...
Vidi sve komentare