To je to što me zanima!

Već im nude transfere: Ovo su klinci koji tuku čak i Juventus

Momčad NK Jedinstva, rođeni 2008. i mlađi, sa svakog turnira donosi pehare i pobjeđuje najveće svjetske momčadi. Iako najstariji ima tek 10 godina, ova ekipa zajedno trenira već četiri, pet godina...
Vidi originalni članak

Iako im je tek 8 do 10 godina, nogometaši NK Jedinstvo iz Donjeg Miholjca proslavili su se na međunarodnom turniru u talijanskom Riminiju gdje su osvojili zlato.

Ostavili su ‘iza sebe’ i neke poznate europske nogometne škole, a ponašanjem na terenu fascinirali su i Milan koji ih je pozvao na gostovanje u školu nogometa. Ova ekipa trenira zajedno već 4-5 godina. Isprva nisu znali šutnuti loptu, ali padala kiša, snijeg, grmilo ili sijevalo, oni treniraju. Oko su na njih već bacili NK Osijek, Inter, ali i neki drugi veći klubovi, pa su pitali roditelje da li bi pristali na transfer.

- Ne damo ih još nikamo. Premladi su i ekipa bi se raspala kad bi pojedinci otišli, a uspješno se razvijaju i ovdje. Uostalom njima je još sve to dobra zabava, što je najbitnije - kaže Saša Tadić, ponosni tata i član Uprave kluba NK Jedinstvo dodajući kako ni djeca ne žele otići od trenera Silvija Ježića (40), bivšeg hrvatskog prvotimca, juniorskog reprezentativca i igrača NK Intera.

On već godinama veoma ozbiljno trenira male nadarene nogometaše iz Miholjca i okolice i ponosan je na ovu generaciju.

- Tajna njihova uspjeha je u napornom radu i zajedništvu. Oni su u vrtiću, u školi i na treningu stalno zajedno, dobro se poznaju i slažu i zato tako dobro funkcioniraju. Također su i jako talentirana generacija. Radim s njima kao sa velikima, bez puno poštede - kaže trener.

A mali igrači najviše vole učiti ‘finte’. Kopiraju fore poznatih nogometaša, a kad nisu na treningu nogomet igraju na PlayStationu. Među dečkima na terenu nije teško prepoznati djevojčicu Petru Balent (9). Nema razlike između nje i suigrača; jednako je brza i spretna.

- Treniram već tri godine i mogu sve što i dečki. Igram u napadu, često dajem golove i to najviše volim. Omiljeni igrač mi je Salah iz Liverpoola - priča Petra, za koju kažu da je veliki talenat.

Baš kao i golman Matej Grahovac (10), za kojeg trener kaže da je najbolji golman generacije u regiji.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Krokodili 15.05.2018.

    Klinci su jako talentirani i koordinirani za svoje godine i jako ih je veliki gušt gledati. Još bih napomenuo da djeca za dva tjedna idu na jaki međunarodni turnir u Novi sad na tri dana i odmah nakon toga u Crikvenicu na jedan od najjačih turnira u Hr za mlađe uzraste.

  • mini mrcina 14.05.2018.

    Bravo decki, izgleda da imaju dobrog trenera koji zna s deckima, dok je tako i dok ih ima cemu nauciti najbolje da su doma

  • Pobotchnick Leeyoobo 14.05.2018.

    Donji Miholjac, mjesto gdje se okreće novac

Komentiraj...
Vidi sve komentare