Obavijesti

Sport

Komentari 6

Već im nude transfere: Ovo su klinci koji tuku čak i Juventus

Već im nude transfere: Ovo su klinci koji tuku čak i Juventus
10

Momčad NK Jedinstva, rođeni 2008. i mlađi, sa svakog turnira donosi pehare i pobjeđuje najveće svjetske momčadi. Iako najstariji ima tek 10 godina, ova ekipa zajedno trenira već četiri, pet godina...

VIDEO

Iako im je tek 8 do 10 godina, nogometaši NK Jedinstvo iz Donjeg Miholjca proslavili su se na međunarodnom turniru u talijanskom Riminiju gdje su osvojili zlato.

Ostavili su ‘iza sebe’ i neke poznate europske nogometne škole, a ponašanjem na terenu fascinirali su i Milan koji ih je pozvao na gostovanje u školu nogometa. Ova ekipa trenira zajedno već 4-5 godina. Isprva nisu znali šutnuti loptu, ali padala kiša, snijeg, grmilo ili sijevalo, oni treniraju. Oko su na njih već bacili NK Osijek, Inter, ali i neki drugi veći klubovi, pa su pitali roditelje da li bi pristali na transfer.

- Ne damo ih još nikamo. Premladi su i ekipa bi se raspala kad bi pojedinci otišli, a uspješno se razvijaju i ovdje. Uostalom njima je još sve to dobra zabava, što je najbitnije - kaže Saša Tadić, ponosni tata i član Uprave kluba NK Jedinstvo dodajući kako ni djeca ne žele otići od trenera Silvija Ježića (40), bivšeg hrvatskog prvotimca, juniorskog reprezentativca i igrača NK Intera.

On već godinama veoma ozbiljno trenira male nadarene nogometaše iz Miholjca i okolice i ponosan je na ovu generaciju.

- Tajna njihova uspjeha je u napornom radu i zajedništvu. Oni su u vrtiću, u školi i na treningu stalno zajedno, dobro se poznaju i slažu i zato tako dobro funkcioniraju. Također su i jako talentirana generacija. Radim s njima kao sa velikima, bez puno poštede - kaže trener.

A mali igrači najviše vole učiti ‘finte’. Kopiraju fore poznatih nogometaša, a kad nisu na treningu nogomet igraju na PlayStationu. Među dečkima na terenu nije teško prepoznati djevojčicu Petru Balent (9). Nema razlike između nje i suigrača; jednako je brza i spretna.

- Treniram već tri godine i mogu sve što i dečki. Igram u napadu, često dajem golove i to najviše volim. Omiljeni igrač mi je Salah iz Liverpoola - priča Petra, za koju kažu da je veliki talenat.

Baš kao i golman Matej Grahovac (10), za kojeg trener kaže da je najbolji golman generacije u regiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''