To je to što me zanima!

Kustić: Već za drugi dio HNL-a uvest ćemo VAR tehnologiju...

U početku ćemo VAR koristiti samo za derbije, ali, ponavljam, od siječnja bi VAR trebao biti na terenima Prve HNL, rekao je Marijan Kustić te otkrio da VAR najprije morao proći fazu testiranja
Vidi originalni članak

Od Fife smo zatražili odobrenje da u HNL uvedemo VAR, nakon toga ide testiranje na nekoliko utakmica i onda sve kreće. Mogu vam potvrditi da bi VAR trebao biti spreman za drugi dio našeg prvenstva, rekao je Marijan Kustić.

HNS-ov direktor za natjecanje i infrastrukturu otkrio je kako će videoanaliza za početak biti prisutna samo na najvećim utakmicama.

- Da, u početku ćemo VAR koristiti samo za derbije, ali, ponavljam, od siječnja bi VAR trebao biti na terenima Prve HNL - kaže Kustić.

Hrvatski nogometni savez još desetak dana prije početka Svjetskog prvenstva na kojem je VAR bio glavna 'zvijezda' obavijestio je kako su pokrenuli postupak uvođenja VAR-a za natjecanja HNS-a, "sukladno propisima i proceduri Fife". No tada još nije bilo riječi o tome kada bi ta tehnologija mogla i zaživjeti u HNL-u. 

Sada je, pak, poznato i to. Od siječnja iduće godine HNL bi trebao biti bogatiji za VAR.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • 19.07.2018.

    Jel Vrbanović na putu za Međugorje?

  • Mozak 19.07.2018.

    Dobar plan, Kustiću...U prvom djelu kako bude, samo da se Dinamo odlipi jedno 15 bodova, a posli možemo i pošteno...! Bravo !

  • POTPEC 19.07.2018.

    Čemu VAR, ako za ekranima budu sjedili slijepci i plačenici. Jedina korist od njega bi bila dozvola da se od suca traži upotreba istog koji ne smije odbiti. I da nema pregleda na posebnom ekranu nego na glavnom stadionskom ekranu ili semaforu da svi gledatelji vide.

Komentiraj...
Vidi sve komentare