To je to što me zanima!

Fantastični Zubčić do 11. mjesta u slalomu, Kristoffersen uzeo zlato, Grk završio na postolju

Zubčić je imao tek 24. vrijeme prve vožnje, ali svoj je rezultat popravio zahvaljujući drugom najbržem vremenu u drugom laufu. Zlato je osvojio Kristoffersen koji je bio tek 16. nakon prve vožnje, a na postolju je i Grk
Vidi originalni članak

Henrik Kristoffersen osvojio je zlato u slalomu u posljednjoj utrci svjetskog prvenstva u skijanju! Norvežanin je imao tek 16. vrijeme u prvoj vožnji, ali je bio najbolji u drugom laufu i zasluženo osvojio drugo svjetsko zlato u karijeri.

Hrvatski reprezentativac Filip Zubčić (30) završio je na 11. mjestu. 'Zubo' je bio tek 24. nakon prve vožnje, ali je poput Kristoffersena sjajno skijao u drugoj vožnji. Upravo je Norvežanin bio jedini skijaš s boljim vremenom u drugoj vožnji od Hrvata!

Filip je odlično skijao u gornjem dijelu staze i povećao prednost u prvom prolazu na 0.60 sekundi.

Nastavio je u dobrom tempu i zadržao prednost od 3-4 desetinke u srednjem dijelu staze i u cilj je ušao s 0.30 sekundi prednosti u odnosu na tada vodećeg Tobiasa Kastlungera.

Na postolju je završio i senzacionalni AJ Ginnis (+0.20 s), Grk koji je imao startni broj 24. Ginnis je oduševio u prvoj vožnji i završio drugi, a u drugom je laufu skijao mirno i precizno za svjetsko srebro.

Treći je završio Talijan Alex Vinatzer s 0.38 sekundi zaostatka.

Manuel Feller bio je najbrži nakon prve vožnje, ali Austrijanac je imao tek 21. vrijeme druge vožnje i završio je tek na sedmom mjestu.

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • annie123 19.02.2023.

    AJ (ili punim imenom Alexandros Ioannis) Ginnis. Kakva nevjerojatna sportska priča, bravo za momka. Rođen i živio u Grčkoj, s obitelji se preselio u Austriju, onda u SAD, ušao u njihovu reprezentaciju, imao hrpu ozljeda, odlučio ipak skijat za Grčku, i na kraju došao do postolja i medalje za svoju zemlju. Zasluženo.

  • MatijaKezele 19.02.2023.

    Aj Ginnis, kakav lik, svaka čast

  • happy feet 22 19.02.2023.

    Naslov kao da je osvojio dva prva mjesta

Komentiraj...
Vidi sve komentare