Obavijesti

Sport

Komentari 28

Fantastični Zubčić do 11. mjesta u slalomu, Kristoffersen uzeo zlato, Grk završio na postolju

Fantastični Zubčić do 11. mjesta u slalomu, Kristoffersen uzeo zlato, Grk završio na postolju
3

Zubčić je imao tek 24. vrijeme prve vožnje, ali svoj je rezultat popravio zahvaljujući drugom najbržem vremenu u drugom laufu. Zlato je osvojio Kristoffersen koji je bio tek 16. nakon prve vožnje, a na postolju je i Grk

Henrik Kristoffersen osvojio je zlato u slalomu u posljednjoj utrci svjetskog prvenstva u skijanju! Norvežanin je imao tek 16. vrijeme u prvoj vožnji, ali je bio najbolji u drugom laufu i zasluženo osvojio drugo svjetsko zlato u karijeri.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom

Hrvatski reprezentativac Filip Zubčić (30) završio je na 11. mjestu. 'Zubo' je bio tek 24. nakon prve vožnje, ali je poput Kristoffersena sjajno skijao u drugoj vožnji. Upravo je Norvežanin bio jedini skijaš s boljim vremenom u drugoj vožnji od Hrvata!

Filip je odlično skijao u gornjem dijelu staze i povećao prednost u prvom prolazu na 0.60 sekundi.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom

Nastavio je u dobrom tempu i zadržao prednost od 3-4 desetinke u srednjem dijelu staze i u cilj je ušao s 0.30 sekundi prednosti u odnosu na tada vodećeg Tobiasa Kastlungera.

Na postolju je završio i senzacionalni AJ Ginnis (+0.20 s), Grk koji je imao startni broj 24. Ginnis je oduševio u prvoj vožnji i završio drugi, a u drugom je laufu skijao mirno i precizno za svjetsko srebro.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom

Treći je završio Talijan Alex Vinatzer s 0.38 sekundi zaostatka.

Manuel Feller bio je najbrži nakon prve vožnje, ali Austrijanac je imao tek 21. vrijeme druge vožnje i završio je tek na sedmom mjestu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u skijanju, muški slalom 13.30h , Courchevel
Sortiranje događaja
ZLATO KRISTOFFERSENU

Kakvo čudo u Courchevelu! Kristoffersen u karijeri ima 30 pobjeda i tri slalomske titule u Svjetskom kupu, ali najbolju vožnju imao je možda danas! 

Norvežanin je imao najbolje vrijeme druge vožnje i uključio se u borbu za medalje. Senzacionalni AJ Ginnis imao je startni broj 24 i oduševio u prvoj vožnji u kojoj je završio drugi. Nije mogao parirati Kristoffersenu, ali osvojio je medalju na svjetskom prvenstvu.

Feller je u prvom prolazu izgubio 0.38 sekundi u odnosu na Kristoffersena, a do sredine staze je izgubio više od pola prednosti iz prve vožnje. U cilj je ušao sa zaostatkom od 0.67 sekundi!

KRISTOFFERSEN PRVI

Unatoč zaostatku od samo 0.91 sekundi za vodećim Fellerom, Henrik Kristoffersen završio je tek 16. u prvoj vožnji.

Ipak, mogao bi znatno poboljšati taj rezultat, odvozio je najbolje vrijeme druge vožnje i preuzeo vodstvo s 0.62 sekundi prednosti! Filip Zubčić je napredovao šest pozicija u odnosu na prvi lauf i trenutno je treći.

NIJEMAC BOLJI OD ZUBČIĆA

Sebastian Holzmann preuzeo je vodstvo s 0.11 sekundi boljim vremenom od Zubčića! Međutim, 'Zubo' je već napredovao četiri mjesta i sigurno će biti u Top 20.

BRAVO ZUBO

Filip je odlično odskijao gornji dio staze i povećao prednost u prvom prolazu na 0.60 sekundi! Nastavio je u dobrom tempu i zadržao prednost od 3-4 desetinke u srednjem dijelu staze i u cilj je ušao s 0.30 sekundi prednosti i najboljim vremenom druge vožnje!

SRETNO FILIP!

Slovenac je ušao u cilj kao treći sa 1.20 sekundom zaostatka. Idući je Filip Zubčić!

Komentari 28