To je to što me zanima!

Velika pomirba: HNS i Hajduk dogovorili 4 utakmice u Splitu

Zajednički je stav i prijedlog da se izmijeni domaćinstvo utakmice između Hrvatske i Italije koja bi se 12. lipnja 2015. godine umjesto u Zagrebu trebala odigrati u Splitu
Vidi originalni članak

Nakon 3,5-satnog sastanka na Poljudu čelnika Hajduka s izaslanstvom HNS-a koje je predvodio izvršni predsjednik Damir Vrbanović, kratko su se obratili novinarima, a ostatak informacija objavili u zajedničkom priopćenju. 

- Drago mi je da smo sjeli za isti stol, da je ovo početak rješavanja stvari koje nam stoje na putu, te mogu sa zadovoljstvom reći kako ćemo učiniti sve da reprezentacija utakmicu protiv Italije odigra na Poljudu - rekao je predsjednik Hajduka, Marin Brbić dok je Vrbanović dodao kako je u cilju hrvatskog nogometa da se problemi riješe na obostrano zadovoljstvo

- Veseli me da su obje strane pokazale želju i volju za međusobni razgovor, te da će ova lijepa priča naići na dobar prijem kod svih naših navijača - zaključio je Vrbanović.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'U utorak je u Splitu održan sastanak čelnika Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk vezano uz organizaciju kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije 12. lipnja na Poljudu. Obje strane označile su ovaj sastanak kao prvi korak prema rješavanju otvorenih pitanja, a sve s ciljem normalizacije odnosa između dviju nogometnih institucija.

Sa strane HNS-a sastanku su nazočili izvršni predsjednik Damir Vrbanović, savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk dok su HNK Hajduk predstavljali predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednica NO Branka Ramljak i zamjenik predsjednice NO Nikola Koceić Bilan.

Zajednički je stav i prijedlog da se izmijeni domaćinstvo kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije koja bi se 12. lipnja 2015. godine umjesto u Zagrebu trebala odigrati u Splitu, a sve u interesu hrvatskog nogometa.

Također je predloženo da se utakmica Hrvatska - Bugarska, koja je na rasporedu 10. listopada 2015., odigra u Splitu.

HNS će sa svoje strane napraviti sve što je potrebno prema UEFA-i da se realizira odluka o promjeni domaćinstva utakmice Hrvatska - Italija za koju je već bilo prijavljeno domaćinstvo u Zagrebu.

Zajednički je prijedlog da Split bude domaćin još dviju utakmica reprezentacije Hrvatske u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018. godine.

Uvažavajući razlike i sva otvorena pitanja koja postoje između HNS-a i HNK Hajduk, obje strane izražavaju zadovoljstvo ovim prvim razgovorom koji je protekao u pozitivnoj atmosferi.

Ovim je otvoren proces razgovora koji će se nastaviti u najskorije vrijeme - stoji u priopćenju.'

Idi na 24sata

Komentari 174

  • dh75 08.04.2015.

    nije mi jasno zasto se bas sada mora prebacit u split, mislim da dolaziju puno navijaca i izvan hrvatske kao i mi. hotel i avion nisu jeftini i sad utakmicu prebacit u split jednostavno nije ok. sto se mene tice moze se sigurno vise igrat u splitu ali kad se unaprijed zna ali ne kad je vec sve rijeseno

  • bbbbbrrrrr 08.04.2015.

    Torcida jedva ćeka da dočeka boyse i armadu da ih prebije, kao i sve koji dodu u split, razbije aute, 90 posto tekme vrijeđa reprezentaciju i Hns, prekine koji puta utakmicu...igrači bez prave podrške....biti će ili poraz ili prekid utakmice...

  • IvicaRajski 07.04.2015.

    Pošto če več lagano sezona i guljenje gostiju bez brige im stavite najjeftinije karte po 500 kn.to im neče biti neki problem a klubu bude dobro došlo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare