To je to što me zanima!

Rekordna ponuda sletjela je na Poljud! The Athletic: City nudi 12 milijuna eura za Luku Vuškovića

Ako odšteta bude 12 milijuna eura, Vušković će postati najskuplji transfer u povijesti splitskog kluba. No, pitanje je zadovoljava li ova ponuda Lukšu Jakobušića. Hajduk se nadao zaraditi više
Vidi originalni članak

Luka Vušković (16) nogometni je biser kakvog je Hajduk čekao godinama. Sa 16 godina i dva dana debitirao je za prvu momčad u veljači u derbiju protiv Dinama i već sada postao neizostavni član prve postave.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Teško je iz ičega iščitati da mu je tek 16 godina. Što zbog visine, sjajne fizičke konstitucije zbog čega se već sada bez problema može nositi sa svima, ali i postavljanja na terenu. Na travnjaku djeluje neustrašivo i zrelo, samouvjeren i siguran u sebe. Ivan Leko ne može bez njega zamisliti prvih 11, a i bio bi grijeh ostaviti takvog talenta na klupi, bez obzira što ima 16 godina. 'Bili tić' napreduje strašnom brzinom.

Ako se nastavi razvijati ovim tempom, teško će Vušković dočekati 18. rođendan na Poljudu. Navijači ga uživaju gledati, Hajduk se nada zaraditi rekordan novac, a Luka više nije nepoznanica ni u nogometnom svijetu. 

Velikani žele Vuškovića

Nedavno je potpisao ugovor sa svjetskim poznatim agentom Pinijem Zahavijem. Vušković je predao svoju karijeru u sigurne ruke, a Zahavi je dobio dijamanta koji bi jednog dana mogao zaigrati u najvećim europskim klubovima. Ne sumnjamo kako je već sada užarena mobilna linija.

Još na zimu spominjao se interes PSG-a, a u posljednje vrijeme spominje se i Manchester City. Čini se da je iz interesa sve prešlo u nešto konkretnije. Kako piše novinar The Athletica David Ornstein, City je navodno ponudio deset milijuna eura za Luku Vuškovića uz još dva milijuna eura u bonusima. Hajduk još nije prihvatio ponudu, ali ni odbio.

Ako odšteta bude 12 milijuna eura, Vušković će postati najskuplji transfer u povijesti splitskog kluba. Rekorder je Nikola Vlašić kojeg je Everton prije šest godina kupio za 10,8 milijuna eura. No, pitanje je zadovoljava li ova ponuda Lukšu Jakobušića.

Luka je izvanserijski talent kakav se nije pojavio na Poljudu jako dugo. Tek mu je 16 godina, ali obzirom na sjajne predstave, cijena bi mogla samo rasti, ponajviše ako s klubom bude igrao europske utakmice. No, obzirom na financijsko stanje, pitanje je jesu li 'bili' uopće u situaciji da čekaju bolju ponudu.

City je žestoko zagrizao za Vuškovića, ali naravno, ako dođe do transfera, vrlo vjerojatno bi se kalio na nekoj posudbi i čekao svoju šansu u budućnosti. Kao na stotine talentiranih igrača koji su prethodnih godina pristigli na Etihad. Ova dva kluba već su poslovala prije četiri godine kada su 'građani' kupili Antu Palaversu za šest milijuna eura.

Sve je daleko od realizacije, pitanje je želi li i sam igrač u ovako ranoj fazi karijere otići u klub kakav je City i tražiti minutažu po posudbama. 

Kako god, engleskog prvaka bi u budućnosti mogao predvoditi hrvatski tandem u obrani. Pep Guardiola na ljeto želi dovesti i Joška Gvardiola, a cijena bi mogla ići preko 100 milijuna eura. 

Idi na 24sata

Komentari 115

  • gnojna družina 20.03.2023.

    Ispod fixnih 20 nikamo. Mali ce za 2 god vrijedit troatruko min a dalje mu je nebo granica

  • el_kapitan 20.03.2023.

    uvjet je da povede i dilera sa sobom

  • antijednorog 20.03.2023.

    eto, ni krivi ni dužni rekordni transfer i to bez cjenkanja. Bravo! Sad ćete moći kupiti dva poštena igrača

Komentiraj...
Vidi sve komentare