Obavijesti

Sport

Komentari 115

Rekordna ponuda sletjela je na Poljud! The Athletic: City nudi 12 milijuna eura za Luku Vuškovića

Rekordna ponuda sletjela je na Poljud! The Athletic: City nudi 12 milijuna eura za Luku Vuškovića

Ako odšteta bude 12 milijuna eura, Vušković će postati najskuplji transfer u povijesti splitskog kluba. No, pitanje je zadovoljava li ova ponuda Lukšu Jakobušića. Hajduk se nadao zaraditi više

VIDEO

Luka Vušković (16) nogometni je biser kakvog je Hajduk čekao godinama. Sa 16 godina i dva dana debitirao je za prvu momčad u veljači u derbiju protiv Dinama i već sada postao neizostavni član prve postave.

Pokretanje videa...

Fešta mladih hajdukovaca 01:28

Teško je iz ičega iščitati da mu je tek 16 godina. Što zbog visine, sjajne fizičke konstitucije zbog čega se već sada bez problema može nositi sa svima, ali i postavljanja na terenu. Na travnjaku djeluje neustrašivo i zrelo, samouvjeren i siguran u sebe. Ivan Leko ne može bez njega zamisliti prvih 11, a i bio bi grijeh ostaviti takvog talenta na klupi, bez obzira što ima 16 godina. 'Bili tić' napreduje strašnom brzinom.

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a

Ako se nastavi razvijati ovim tempom, teško će Vušković dočekati 18. rođendan na Poljudu. Navijači ga uživaju gledati, Hajduk se nada zaraditi rekordan novac, a Luka više nije nepoznanica ni u nogometnom svijetu. 

Velikani žele Vuškovića

Nedavno je potpisao ugovor sa svjetskim poznatim agentom Pinijem Zahavijem. Vušković je predao svoju karijeru u sigurne ruke, a Zahavi je dobio dijamanta koji bi jednog dana mogao zaigrati u najvećim europskim klubovima. Ne sumnjamo kako je već sada užarena mobilna linija.

16-godišnji Luka Vušković debritirao za Hajduk protiv Dinama

Još na zimu spominjao se interes PSG-a, a u posljednje vrijeme spominje se i Manchester City. Čini se da je iz interesa sve prešlo u nešto konkretnije. Kako piše novinar The Athletica David Ornstein, City je navodno ponudio deset milijuna eura za Luku Vuškovića uz još dva milijuna eura u bonusima. Hajduk još nije prihvatio ponudu, ali ni odbio.

Ako odšteta bude 12 milijuna eura, Vušković će postati najskuplji transfer u povijesti splitskog kluba. Rekorder je Nikola Vlašić kojeg je Everton prije šest godina kupio za 10,8 milijuna eura. No, pitanje je zadovoljava li ova ponuda Lukšu Jakobušića.

Luka je izvanserijski talent kakav se nije pojavio na Poljudu jako dugo. Tek mu je 16 godina, ali obzirom na sjajne predstave, cijena bi mogla samo rasti, ponajviše ako s klubom bude igrao europske utakmice. No, obzirom na financijsko stanje, pitanje je jesu li 'bili' uopće u situaciji da čekaju bolju ponudu.

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a

City je žestoko zagrizao za Vuškovića, ali naravno, ako dođe do transfera, vrlo vjerojatno bi se kalio na nekoj posudbi i čekao svoju šansu u budućnosti. Kao na stotine talentiranih igrača koji su prethodnih godina pristigli na Etihad. Ova dva kluba već su poslovala prije četiri godine kada su 'građani' kupili Antu Palaversu za šest milijuna eura.

Sve je daleko od realizacije, pitanje je želi li i sam igrač u ovako ranoj fazi karijere otići u klub kakav je City i tražiti minutažu po posudbama. 

Kako god, engleskog prvaka bi u budućnosti mogao predvoditi hrvatski tandem u obrani. Pep Guardiola na ljeto želi dovesti i Joška Gvardiola, a cijena bi mogla ići preko 100 milijuna eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija