To je to što me zanima!

Veliki boksač, još veći čovjek: 70 mil. kuna dao beskućnicima

ODRŽAO OBEĆANJE Tyson Fury zaradio je oko 70 milijuna kuna u meču s Deontayom Wilderom. Britanski boksač tada je obećao da će cijelu zaradu donirati beskućnicima, a obećanje je na koncu i ispunio
Vidi originalni članak

Kada bismo Tysona Furyja nazvali najvećim boksačem današnjice vjerojatno bi malo tko proturječio. Osim što je sjajan tehničar, najbolji u teškoj kategoriji, osim što je bivši teškaški prvak i veliki, veliki veseljak po prirodi, Fury je prije svega veliki čovjek.

'The People's Champ' kako su nekad zvali Muhammada Alija danas je Tyson Fury. Ako ne na svjetskoj razini, onda barem u Engleskoj i u Manchesteru gdje je rođen. Stoga će malo tko u Manchesteru proći pored njega, a da ga ne zatraži fotografiju ili autogram.

Tako je, dok je radio na promociji meča s Deontayem Wilderom u Los Angelesu, hodajući ulicama 'grada anđela' nailazio na prizore tuge i bijede ljudi bez domova zbog kojih je odlučio pomoći vlastitim beskućnicima kod kuće.

Već je prije samog meča kontaktirao razne udruge u Engleskoj, koje će njegovu zaradu od sedam milijuna funti, što je u kunskoj protuvrijednosti oko 70 milijuna kuna, iskoristiti za gradnju kuća najpotrebitijima.

- Donirao sam svoju cijelu posljednju zaradu, no nisam to napravio da bih promovirao sebe. Pomažem ljudima i ne tražim hvalospjeve zbog toga. Niti želim da me nazivaju nekime tko čini dobra djela - rekao je Fury, koji trenutno putuje po svijetu i promovira revanš s Wilderom.

Prvi meč je završio neriješeno, a revanš bi se trebao dogoditi kasnije ove godine. Spominju se svibanj ili lipanj, no ništa još nije službeno potvrđeno.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • djberg34 11.02.2019.

    Ne znam sta bi reci,ili je lud ili je ludo dobar

  • Coby123 10.02.2019.

    Svaka čast majstore samo stim se nejde u javnost Al majstore kapa do poda ipak se ne slažem za djecu pa mora im osigurati bar kuću, auto i tako to školu a ostalo onda nek sami zarađuju da nebi na ulici nakraju završili a ti poklanjao tuđoj djeci hmm Al sigurno je osigurao djecu ovako kako sam napisao i još će im biti neki fini bankovni racun

  • podvodna_neman 10.02.2019.

    Bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare