To je to što me zanima!

Veliki Nijemac priznao: Perišiću, istina je. Čovjek uvijek treba bar jednog Hrvata za osvojiti LP

Zadnje finale bez hrvatskog štiha bilo je još 2011. između Guardioline Barcelone i Fergusonovog Uniteda. Od tada je svake godine Hrvat igrao u finalu, a posljednji je trofej podigao Mateo Kovačić
Vidi originalni članak

Devet godina zaredom Hrvati podižu trofej Lige prvaka. Za zemlju od 4,5 milijuna stanovnika to je nevjerojatno postignuće u nizu koji traje od sad već davne 2013. godine kada je Mario Mandžukić započeo u dresu Bayerna.

POGLEDAJTE VIDEO: Kova tehnicira

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ove je to za nogom pošlo Mateu Kovačiću, koji je četvrti put osvojio prestižno europsko natjecanje i to nakon pobjede Chelseaja 1-0 nad Manchester Cityjem u Portu.

LJEPŠI DIO DRAGAA Prelijepa Izabel s tribina bodrila Matea: 'Mi smo najglasnije'

A lani je to bio Ivan Perišić u Bayernu i čini se da je tadašnjem siugraču Thomasu Mulleru 'bacio bubu u uho' koja je, eto, s njime ostala do danas i dobro se sjeća što mu je rekao.

- Perišiću, bio si u pravu. Čovjek uvijek treba jednog Hrvata za osvojiti Ligu prvaka - riječi su jednog od najboljih i najpoznatijih njemačkih nogometaša u povijesti, čovjeka koji je osvojio sve.

JAVILI SE LOVREN, CVIJA, TERRY... Kova se pohvalio nakon titule, Ćorluka: 'Stavi noge na uši'

Napisao je to Muller ispod objave suigrača iz njemačke reprezentacije Antonia Rudigera, koji dijeli svlačionicu s našim Kovačićem

Zadnje finale bez hrvatskog štiha bilo je još 2011. između Guardioline Barcelone i Fergusonovog Manchester Uniteda na Wembleyju.

Nakon toga krenuo je niz: Ivica Olić 2012., Mario Mandžukić 2013., Luka Modrić 2014., Ivan Rakitić 2015., Luka Modrić 2016., Luka Modrić i Mario Mandžukić 2017., Luka Modrić i Dejan Lovren 2018., Dejan Lovren 2019., Ivan Perišić 2020. i Mateo Kovačić 2021.

Od 19 naših igrača u finalima ukupno, njih je 11 osvojilo pehar, od toga njih šest u posljednjih devet godina.

DEVETA GODINA ZAREDOM Liga Hrvata: Sretni Kova dobio prve minute u finalu, podigao četvrti pokal i nastavio naš niz!

Idi na 24sata

Komentari 24

  • SPALATINO 31.05.2021.

    Sa dva Hrvata možeš i izbore dobit

  • Trump Jong Un 30.05.2021.

    A jesam li govorio da svaki klub koji želi iole dobar rezultat mora imat Hrvata u momčadi ? Sjeća li se netko da sam u više navrata to pisao ?

  • Antonio 1952 30.05.2021.

    Zar Daniel Pranjic nije zajedno s Olicem bio u Bayernu kad su osvojili ligu prvaka, samo nije igrao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare