To je to što me zanima!

Veliki povratak Velasqueza! U teškaški rat protiv Ngannoua

Mogao je biti najbolji teškaš svih vremena, no serija ozljeda preusmjerila mu je karijeru i odvela ga u neželjenom pravcu. Sada se konačno vraća, potpisao je novi ugovor na četiri borbe, a prva je s Ngannouom
Vidi originalni članak

Dugoočekivani povratak Caina Velasqueza (14-2) sada je i služben! U svoje vrijeme najdominatniji teškaški prvak UFC-a vraća se nakon dvije i pol godine i borit će se s Francisom Ngannouom na UFC-u u Phoenixu 17. veljače 2019. godine, potvrdio je predsjednik UFC-a Dana White.

Ono o čemu se šuškalo posljednjih dana sada je dobilo i potvrdu, a vijest je prenio ESPN-ov Brett Okamoto.

Bit će to prva priredba UFC-a na ESPN-u nakon što je elitna MMA organizacija FOX zamijenila novom TV platformom. Također, Cain se vraća nakon srpnja 2016. godine kada je pobijedio Travisa Brownea tehničkim nokautom na UFC 200.

Mogao je biti najbolji teškaš svih vremena, no serija ozljeda preusmjerila mu je karijeru i odvela ga u neželjenom pravcu. Kronična ozljeda ramena, a onda i ozljeda leđa zbog koje je izbivao zadnje dvije godine i čiji oporavak nije išao prema planiranom, udaljile su Velasqueza iz borilišta.

No, sada je potpuno spreman. Insajderske informacije govore da je zaliječio sve ozljede, a nakon svega što je prošao ne bi se vraćao da nije na sto posto. Trenira dobro, odradio je sezonu The Ultimate Fightera kao jedan od trenera i sudjelovao u pripremama svih velikana AKA Gyma u Kaliforniji.

To znači da se za povratak protiv Francisa Ngannoua brusio protiv Daniela Cormiera, Khabiba Nurmagomedova, Lukea Rockholda... I da će ova krema trenutnog rostera UFC-a ponovno sudjelovati u pripremama za veliki povratak.

A Ngannou je za vrijeme dok je Velasquez izbivao napravio veliko ime. U UFC je startao s pet nokauta i jednim submissionom da bi dobio priliku za titulu protiv Stipe Miočića. Stipe ga je u borbi za naslov odškolovao pet rundi nakon čega je Ngannouu palo sampoouzdanje pa je s Derrickom Lewisom odradio vjerojatno najdosadniju borbu UFC-a ikada.

No, najavljivao je veliki povratak i nagovijestio da se osjeća odlično, da je posložio kockice u glavi i to je demonstrirao protiv Curtisa Blaydesa. Izgledao je sjajno i spremno te će takav dočekati Velasqueza.

Pred bivšim šampionom je vrlo težak povratak, no ako je ostalo nešto od onih slavnih dana teži posao će imati Ngannou. Jedini čovjek koji je uspio nokautirati Caina bio je Junior Dos Santos, a ako Ngannou ne uspije nešto u prvim rundama za očekivati je da će ga Cain 'pojesti' kondicijom.

Ariel Helwani javlja da je Velasquez potpisao novi ugovor na četiri borbe.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Gerrard26 22.12.2018.

    Što se ne bori s Miočićem, znaju da bi ga Stipe rastavio...

  • 22.12.2018.

    Cain polomi ga u ground and poundu!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare