To je to što me zanima!

Veliki skandal potresa teniski svijet: Privedeno je 34 ljudi...

Španjolski 'El Pais' navodi kako su bila upletena šestorica seniorskih tenisača, a navodno su gubili setove kako bi zaradili na kladionici. Procjenjuje se da su zaradili oko pola milijuna eura
Vidi originalni članak

Vlasti u Španjolskoj privele su čak 34 osobe zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju teniskih mečeva. Među njima su i šestorica tenisača za koje se pak sumnja da su sudjelovali u namještanju turnira u Španjolskoj i Portugalu.

Iako identiteti igrača još nisu otkriveni, istražitelji su pustili u javnost informaciju da je riječ o igračima rangiranim između 1200. i 800. mjesta na ATP/WTA ljestvici.

Španjolski 'El Pais' navodi kako su bila upletena šestorica seniorskih tenisača, a navodno su gubili setove kako bi zaradili na kladionici. Vlasti su 'operirale' najviše u Sevilli i La Coruñi, dok se procjenjuje da su na namještenim mečevima zaradili oko pola milijuna eura.

Prosječna zarada po tenisaču bila je pet tisuća eura, dok osumnjičenima prijeti kazna zatvora između šest mjeseci do četiri godine. 
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • CelaviOsvetnik 02.12.2016.

    A nezz sto kladara stavlja ove amaterske turnire na ponudu pa igraci na njima ne zarade nista bolje da odrade nesto sa strane.

  • zeljkog 01.12.2016.

    ...... 34 ljudi.. U prevodu 34 covjeka (osobe) ili...

  • zi_zippo 01.12.2016.

    ovo je samo kap u oceanu

Komentiraj...
Vidi sve komentare