To je to što me zanima!

Veliki uspjeh zagrebačkog kluba na malonogometnom turniru u Sarajevu: Limači osvojili zlato

Ekipa 2013. godište NK Savica CC iz Zagreba je među 46 momčadi iz Austrije, BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Turske osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji
Vidi originalni članak

U sjeni nekih ružnih scena i incidenata s međunarodnog malonogometnog turnira Šampion Junior Kupa u Sarajevu umalo je ostao zaista veliki uspjeh i lijepa sportska priča mladog zagrebačkog kluba. Naime, ekipa 2013. godište NK Savica CC iz Zagreba je među 46 momčadi iz Austrije, BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Turske osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji!

Pobjedničku epiku čine: Benjamin Budinski, Mihael Grdić, Daniel Grdić, Jakov Kukić, Andrej Ševarika, Šimun Lerš, Franko Kosec, Marko Borozan, Filip Grgurić, Jakov Juraj Kozina i Nikola Kobasić, a njihov igrač Daniel Grdić osvojio je i pehar za najboljeg igrača turnira. Na turniru 13.1. do 15.1. 2023. na Ilidži sudjelovale je oko 250 momčadi u 9 godišta. 

Zlatni limači, njihovi roditelji te trener Antonio Židanić  presretni su zbog ovog, kako kažu, velikog uspjeha za njihovu djecu, Zagreb, Hrvatsku i klub. 

Predsjednik kluba Dino Bartoluci dao je kratak osvrt na turnir u Sarajevu, koji je jedan od najjačih na ovom dijelu Balkana.

- Sudjelovalo je preko 260 ekipa i za jedan tako mladi klub kao što smo mi, koji postoji osam godina, mogu samo reći da je ovo jedan veliki uspjeh, pogotovo tog našeg 2013. godišta, koje je došlo do samog kraja. Nastupali smo u osam kategorija i prvi puta smo i za tri kategorije prošli skupinu. Recimo da je sami prolazak skupine uspjeh. Ova zlatna medalja je ostvarenje našeg sna - rekao je Bartoluci te iskoristio priliku kako bi čestitao cijeloj ekipi, njihovoj akademiji te treneru, kojega smatra kreatorom njihova povijesnog uspjeha. 
- Prije samog turnira smo pričali da nam je bitno samo predstaviti našu akademiju, a na kraju nas je i ta dobra igra, vještine koji razvijamo u našoj akademiji, nagradila jednom velikom zlatnom medaljom. To sigurno našim mališanima ostaje u velikom sjećanju i lijepoj uspomeni - dodao je Bartoluci.

I igrač turnira Daniel Grdić rekao nam je da je jako sretan što su sudjelovali na tom turniru te što je osvojio pehar za najboljeg igrača. - Ovo mi je nešto najljepše u životu - kaže Daniel Grdić.

Nažalost, na dječjem nogometnom turniru u Sarajevu zabilježeno je više incidenata, uboda nožem, napada huligana na roditelje, napada roditelja na suce i povika 'Ubij Srbina!' tijekom utakmice dječjih klubova iz Splita i Beograda. Za ovo posljednje odmah je stigla iskrena isprika. Niti jedan od tih događaja nije povezan sa zagrebačkim klubom ni njegovim uspjehom, a tužno je da se umjesto o uspjesima, trudu i radu mladih sportaša često više pažnje mora pridavati raznim nesportskim događajima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Nepadaminapamet 22.01.2023.

    Bravo za ekipu, samo tako nastavite 🏆

  • antonio35 22.01.2023.

    Svaka čast dečkima neznam zašto nisu stavili takav naslov prije par godina kada su dečki iz Dugog Sela osvojili turnir u sarajevu u kategoriji kadeta i to pobjedivši Želju u polufinalu

  • Luci14 22.01.2023.

    Bravo dečkima i bravo za odličan članak. Istina da su, nažalost, incidenti zanimljiviji od uspjeha. Strani mediji, koliko mi izbacije, uvijek objave uspjehe ovog turnira i kada ne dođu do ovakvog uspjeha. Čestitke još jednom i samo tako dalje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare