To je to što me zanima!

Ogromno pojačanje uoči Splita: Hezonja opet u reprezentaciji!

Kako doznajemo, Mario Hezonja je zvao izbornika Hrvatske Veljka Mršića te izrazio želju za povratkom u reprezentaciju. Mršić nema ništa protiv toga, štoviše, zadovoljan je jer mu se Hezonja napokon javio
Vidi originalni članak

Hrvatska bi mogla dobiti najveće moguće pojačanje uoči kvalifikacijskog turnira u Splitu. Hrvatski košarkaši će se boriti za Tokio, a naša reprezentacija će biti jača za Marija Hezonju (27)!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, dugo razdoblje je gluhih telefona bilo između HKS-a i hrvatskog košarkaša. Odnos je bio zamršen, nije se javljao izbornicima i izbjegavao je reprezentaciju za koju je posljednji put nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Ipak, sada je odlučio sve ispraviti i sam napraviti prvi korak.

Još nedavno je kroz medijski prostor prostrujila vijest kako je igrač Panathinaikosa zainteresiran za povratak u hrvatsku reprezentaciju. Ispitivao je teren, a ovih dana je kontaktirao izbornika Veljka Mršića i pokrenuo cijelu priču.

Kako doznajemo, Hezonja je zvao njega, razgovarali su i Hezonja je izrazio želju da se vrati u reprezentaciju. Mršić s tim načelno nema problema, on mora pronaći negdje adekvatnu zamjenu za Bogdanovića koji izvjesno neće biti na raspolaganju za kvalifikacije zbog play-offa u NBA ligi s Utahom, a Hezonja može biti taj.

Izborniku treba igrač na toj poziciji i zadovoljan je što se Hezonja napokon javio. I sam je svjestan da će to biti veliko pojačanje za Hrvatsku u kvalifikacijama za OI. Luka Šamanić je još ranije otpao zbog ozljede, a i dalje je neizvjesno hoće li se u Splitu pojaviti ostali NBA igrači. Ivica Zubac trenutačno sa svojim Clippersima gubi 2-0 od Dallasa u osmini finala play-offa, dok je Phoenix Darija Šarića 1-1 s Lakersima. Bogdanović i Utah pak gube 1-0 od Memphisa.

Hrvatska nema širok bazen talentiranih igrača i ne smije se tako lako odreći bivšeg NBA igrača i petog picka prve runde Drafta 2015. godine. Nakon pet godina u Orlandu, Knicksima i Portlandu, hrvatski košarkaš je u veljači ove godine odlučio oživjeti karijeru te došao Panathinaikos gdje briljira. U grčkom prvenstvu je na prosjeku od 12 koševa uz tri skoka, dok je u Euroligi u osam utakmica zabijao prosječno 14 koševa. Oživio je karijeru i napokon igra onako kako se očekuje od njega. I upravo zbog toga bi bio ogromno pojačanje za nas.

Cijela priča se napokon pokrenula, a sada je na glavnim akterima da to sve realiziraju. A to su HKS i Hezonja. 

Mršić još ne želi pričati o Hezonji jer se želi u potpunosti koncentrirati na finale PH-a koje igra sa Zadrom. Prva utakmica protiv Splita danas je na rasporedu na Višnjiku, a izbornik bi širi popis za kvalifikacije trebao objaviti tijekom četvrtka.

Podsjetimo, Hrvatska će kvalifikacije za OI u Splitu otvoriti utakmicom protiv Brazila 30. lipnja. Dan poslije protiv Tunisa, a u drugoj skupini se nalaze Meksiko, Njemačka i Rusija. 

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Sport10 29.05.2021.

    H. ce biti teret repki,i taj isti ce ucuniti sve da razbije igru iste

  • eugen123 27.05.2021.

    tooooo Lord Hezonja 💪💪💪💪💪

  • ko vid 19 26.05.2021.

    Dobrodošao natrag Mario. A vi pljuvači crknite od zavisti

Komentiraj...
Vidi sve komentare