Obavijesti

Sport

Komentari 49

Ogromno pojačanje uoči Splita: Hezonja opet u reprezentaciji!

Ogromno pojačanje uoči Splita: Hezonja opet u reprezentaciji!

Kako doznajemo, Mario Hezonja je zvao izbornika Hrvatske Veljka Mršića te izrazio želju za povratkom u reprezentaciju. Mršić nema ništa protiv toga, štoviše, zadovoljan je jer mu se Hezonja napokon javio

VIDEO

Hrvatska bi mogla dobiti najveće moguće pojačanje uoči kvalifikacijskog turnira u Splitu. Hrvatski košarkaši će se boriti za Tokio, a naša reprezentacija će biti jača za Marija Hezonju (27)!

Pokretanje videa...

Hezonja, navijač 00:14

Podsjetimo, dugo razdoblje je gluhih telefona bilo između HKS-a i hrvatskog košarkaša. Odnos je bio zamršen, nije se javljao izbornicima i izbjegavao je reprezentaciju za koju je posljednji put nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Ipak, sada je odlučio sve ispraviti i sam napraviti prvi korak.

Još nedavno je kroz medijski prostor prostrujila vijest kako je igrač Panathinaikosa zainteresiran za povratak u hrvatsku reprezentaciju. Ispitivao je teren, a ovih dana je kontaktirao izbornika Veljka Mršića i pokrenuo cijelu priču.

Kako doznajemo, Hezonja je zvao njega, razgovarali su i Hezonja je izrazio želju da se vrati u reprezentaciju. Mršić s tim načelno nema problema, on mora pronaći negdje adekvatnu zamjenu za Bogdanovića koji izvjesno neće biti na raspolaganju za kvalifikacije zbog play-offa u NBA ligi s Utahom, a Hezonja može biti taj.

Izborniku treba igrač na toj poziciji i zadovoljan je što se Hezonja napokon javio. I sam je svjestan da će to biti veliko pojačanje za Hrvatsku u kvalifikacijama za OI. Luka Šamanić je još ranije otpao zbog ozljede, a i dalje je neizvjesno hoće li se u Splitu pojaviti ostali NBA igrači. Ivica Zubac trenutačno sa svojim Clippersima gubi 2-0 od Dallasa u osmini finala play-offa, dok je Phoenix Darija Šarića 1-1 s Lakersima. Bogdanović i Utah pak gube 1-0 od Memphisa.

Euroleague Basketball Saison 2020-2021 Olympiahalle OAKA Athen, 02.03.2021 Panathinaikos Athen - Barcelona 77:85 Mario H

Hrvatska nema širok bazen talentiranih igrača i ne smije se tako lako odreći bivšeg NBA igrača i petog picka prve runde Drafta 2015. godine. Nakon pet godina u Orlandu, Knicksima i Portlandu, hrvatski košarkaš je u veljači ove godine odlučio oživjeti karijeru te došao Panathinaikos gdje briljira. U grčkom prvenstvu je na prosjeku od 12 koševa uz tri skoka, dok je u Euroligi u osam utakmica zabijao prosječno 14 koševa. Oživio je karijeru i napokon igra onako kako se očekuje od njega. I upravo zbog toga bi bio ogromno pojačanje za nas.

NBA: Los Angeles Lakers at New York Knicks

Cijela priča se napokon pokrenula, a sada je na glavnim akterima da to sve realiziraju. A to su HKS i Hezonja. 

Mršić još ne želi pričati o Hezonji jer se želi u potpunosti koncentrirati na finale PH-a koje igra sa Zadrom. Prva utakmica protiv Splita danas je na rasporedu na Višnjiku, a izbornik bi širi popis za kvalifikacije trebao objaviti tijekom četvrtka.

Podsjetimo, Hrvatska će kvalifikacije za OI u Splitu otvoriti utakmicom protiv Brazila 30. lipnja. Dan poslije protiv Tunisa, a u drugoj skupini se nalaze Meksiko, Njemačka i Rusija. 

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe