To je to što me zanima!

Veliko priznanje: Drežnjak je među 10 nadolazećih zvijezda

Riječ je o igračima koji su rođeni 1999. godine, a među proglašenim zvijezdama je i fantastični Deni Avdija koji je prošle godine odveo Izrael do naslova Europskog prvenstva U-20...
Vidi originalni članak

Prošle sezone pokorio je prvenstvo BiH sa Širokim, sudjelovao s reprezentacijom na Ljetnoj ligi i Kupu Borislava Stankovića, a onda i hrvatskim navijačima u Zagrebu pokazao svoj talent. Mateo Drežnjak novi je hit hrvatske košarke!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ove riječi možda stavljaju pretežak teret na leđa ovog mladića visokog 196 cm, ali zaista je riječ o nevjerojatnom talentu. Radio je godinama u tišini u Širokom beku i izrastao u kompletnog košarkaša. Igra na poziciji beka, a zbog nevjerojatne fizičke konstitucije može čuvati gotovo bilo koga u obrani. To je igrač koji je prijeko potreban svakoj reprezentaciji i klubu, a nama pogotovo.

Lagan je na lopti, ima sjajan šut i što je najvažnije, uz sjajnu iskoristljivost. Sve to je pokazao i u debiju za reprezentaciju u službenim nastupima. Bio je briljantan protiv Švedske s 15 koševa, a protiv Nizozemske je bio ipak nešto rezerviraniji u napadu. Njegove kvalitete prepoznala je i FIBA koja ga je svrstala u TOP 10 nadolazećih zvijezda EuroBasketa.

Riječ je o igračima koji su rođeni 1999. godine, a među proglašenim zvijezdama je i fantastični Deni Avdija koji je prošle godine odveo Izrael do naslova Europskog prvenstva U-20, a osvojio je nagradu MVP. Tu su još  Carlosa Alocena, Vita Krejcija, Rokasa Jokubaitisa, Artursa Zagarsa i Kristiana Kullamaea, Ratija Andronikashvilija, Melwina Pantzara i Keyea Van der Vuurst de Vriesa.

Možda vam treba pomoć logopeda da izgovorite ta imena  prezimena, ali vjerujte, za nekoliko godina, ovi igrači će biti novi Parkeri, Bogdanovići, Nowitzkii, Gasoli... A nama je najdraže što je u tome društvu i jedan Hrvat koji je dobio ogromno priznanje. Potencijal ima, njegovu kvalitetu prepoznali su i ostali, a ostalo je na njemu. 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 29.02.2020.

    Ima decko potencijala.. sto je je

  • krupa 28.02.2020.

    Nakon rukometne i košarkašku reprezentaciju moraju spašavati ti zli Hercegovci,pored Čapljinca izbornika,Mostarca Bogdanovića,Čitlučanina Zubca,iz Širokog Planinić i mali biser Drežnjak,jaki smo,jaki,i nijedan ne odbija reprezentaciju!

  • 28.02.2020.

    Hercegovina izbacila jos jednog talenta, a od ostalih vijesti corona virus i dalje potiče zaradu trgovina

Komentiraj...
Vidi sve komentare