To je to što me zanima!

Vercesi: 'Postupno rastemo uz disciplinu. Jako sam ponosan'

Jako sam ponosan na svoju momčad, rastemo postupno uz disciplinu i ponos. Trenirao sam djevojke koristeći isti model blokiranja koji koriste i Japanke, rekao je
Vidi originalni članak

Izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Angelo Vercesi biranim je riječima govorio nakon velike pobjede protiv Japana na startu drugog kruga SP-a u Trstu.

- Jako sam ponosan na svoju momčad, rastemo postupno uz disciplinu i ponos. Trenirao sam djevojke koristeći isti model blokiranja koji koriste i Japanke i to je dalo rezultat koji sam očekivao. Bilo je zadovoljstvo igrati protiv momčadi kao što je Japan jer možemo puno naučiti iz njihove odbojke - rekao je hrvatski izbornik.

Maja Poljak bila je najaktivnija hrvatska igračica u meču protiv favoriziranih protivnica. Postigla je 18 izravnih poena.

- Prvi put smo igrale protiv azijske reprezentacije. Nismo dobro počele, ali uz dobar servis i blok na kraju se sve isplatilo. Bilo je teško, ali dale smo sve od sebe - izjavila je Poljak.

Japanski izbornik Masayoshi Manabe čestitao je Hrvatskoj uz napomenu da je njegovu momčad u poraz odvelo previše grešaka, a kapetanica Kimura Saori zanimljivo je poručila:

- Jako mi je žao što smo izgubile ovu utakmicu, Hrvatska je igrala sjajnu odbojku, posebice u obrani i napadu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • pagora 02.10.2014.

    Vrhunski trener samo detalj kad je sve rezerve stavio protiv Tunisa da im ulije samopouzdanje je dokaz.Mi smo ponosan i prkosan narod ali to očito shvatimo kad nam kaže netko sa strane ,Vujović,Kek,Vrecesi.

  • 02.10.2014.

    Nisam mogao očima vjerovati da je to moja hrvatska pobijedila 3. silu svijeta u odbojci.... Ma ni danas nevjerujem... u šoku sam.... :-)

  • barba boni_1 01.10.2014.

    I mi koji vas pratimo u domovini smo jako ponosni na vas.Ja osobno ovako emotivno nisam pratio niti jedan nastup Hrvatskih sportaša još od vremena Janice Kostelić.Samo hrabro naprijed mada ste već postigli nevjerojatan rezultat.Sretno vam bilo u daljem natjecanju pa će valjda progledati i gospoda iz CEV-A i uručiti vam pozivnicu za igranje u Svjetkoj ligi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare