To je to što me zanima!

Verstappen može osvojiti titulu u Singapuru, ali i izgubiti onu od prošle godine - za stolom!

U tijeku je istraga koja će pokazati je li Red Bull prekršio uredbu o maksimalnom trošku od otprilike 129 i pol milijuna eura, a ako je, Lewis bi mogao postati rekorder po broju osvojenih F1 titula
Vidi originalni članak

Posljednji krug posljednje utrke prošle sezone Formule 1 u Abu Dhabiju još će se dugo prepričavati, a tad je Red Bullov Max Verstappen prestigao Mercedes Lewisa Hamiltona za premijerni naslov prvaka. Ali bez obzira na ogroman trud i uspjehe kroz sezonu, bez njega bi mogao ostati zbog - financija.

Naime, u tijeku je istraga koja će pokazati je li spomenuta momčad prekršila uredbu o maksimalnom trošku od otprilike 129 i pol milijuna eura. Sve je to demantirao čelni čovjek Red Bulla Christian Horner prije starta vikenda u kojem se vozači natječu za VN Singapura.

LECLERCU 'POLE' POZICIJA Verstappen unatoč kiksu može uzeti naslov i ispisati povijest

No, tu je njegova 'vjerna sjena', Toto Wolff iz Mercedesa koji će napraviti sve da Hamilton dobije osmu titulu kojom bi postao najtrofejniji vozač u povijesti Formule 1. Molio je Michaela Masija da ne povlači safety car u garažu u posljednjem krugu i tako osigura naslov prvaka Lewisu, ali molbe tad nisu naišle na plodno tlo. Podsjetimo, trenutačno je Hamilton na diobi prvog mjesta po broju osvojenih titula s Michaelom Schumacherom - obojica imaju po sedam.

Svjetska automobilistička organizacija (FIA), najavila je da će odluku objaviti u srijedu. A što se tiče ove sezone, Verstappen u Singapuru može osigurati titulu. Da bi se to dogodilo postoje dvije opcije:

  1. Verstappen mora slaviti u Singapuru dok Leclerc ne smije završiti bolji od devetog mjesta, a Perez bolji od petog
  2. Verstappen mora slaviti s najbržim krugom utrke i u tom slučaju Leclerc ne smije biti bolji od osmog, a Perez od četvrtog mjesta

Nizozemac je u dosadašnjem dijelu prvenstva uspio skupiti 335 bodova što je 116 više od Leclerca i 125 više od Pereza. Ukoliko se baš u nedjelju u Singapuru odvije jedna od dvije situacije ranije navedenih, Verstappen će zaključiti sezonu najbrže u posljednjih 20 godina.
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Luka#40 02.10.2022.

    Da hamilton osvoji jos 10 titula, nikad nece bit ni sjena najveceg u povijesti formule 1 Velikog Michaela Schumachera

  • ptica neznalica 02.10.2022.

    U posljednjoj utrci napravljeno je sve kako bi Verstapen osvojio titulu. Zapravo i prije te posljednje utrke. Nekad sam obožavao te utrke, sada tek tu i tamo bacim oko. Totalno nezanimljivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare