To je to što me zanima!

Verstappen prvi na povijesnim sprint-kvalifikacijama! Tisuće ljudi gledale su njegov trijumf

Formula 1 uvela je novi sistem kvalifikacija koji se bazira na klasičnoj utrci, samo sa znatno manjim brojem krugova. Iza Verstappena je završio Hamilton koji se žalio na bolid
Vidi originalni članak

Formula 1 prvi je put u svojoj povijesti za kvalifikacije izvela takozvanu 'sprint-utrku', a pobjednik iste bio je Max Verstappen.

NOVITET U FORMULI 1 Hamilton kreće prvi na 'sprint' utrci: Evo koliko donosi bodova

Taj princip kvalifikacija temelji se na utrci koja se, međutim, sastoji od znatno manjeg broja krugova nego što je to u pravoj utrci pa se tako na Silverstoneu vozilo tek 17 krugova.

Na samom početku odmah je na vrh izbio Max Verstappen. Verstappen je prije samog starta uspio zapaliti lijevu kočnicu, no to mu se isplatilo jer je u utrku uletio munjevito! Iza njega je bio Lewis Hamilton. Kako su krugovi išli, Nizozemac je malo po malo povećavao prednost, no onda se na samom kraju Britanac počeo vraćati. Nekoliko krugova prije kraja imao je najbrži krug, no jednostavno nije mogao izvesti čudo. U razgovoru sa svojim timom žalio se na bolid:

- Dajem sve od sebe, možete li mi stvoriti malo više snage? 

No ipak, tu se nije moglo ništa, a Verstappen je utrku završio kao prvi te će u nedjelju imati prvo startno mjesto. Nakon pobjede bio je prilično smiren i samo je zaključio:

- Ovo je bilo dobro.

Iza Verstappena i Hamiltona na trećem mjestu se našap Valtteri Bottas, a onda su redom išli: Leclerc, Norris, Ricciardo, Alonso, Vettel, Russell i Ocon.

Uz prvo mjesto na utrci, Verstappen je zaradio i tri boda u ukupnom poretku. Hamilton dva, a Bottas jedan.

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • ernest74_ 17.07.2021.

    ovo je čista glupost

  • Jimmy 17.07.2021.

    Nekad je i moja baka gledala formulu a svi su znali da će Schumacher pobijediti a danas ne znam nikoga tko sjedne i gleda F1. Formula se već godinama sistematski uništava glupim pravilima, čudnim odlukama i dvostrukim mjerilima. Sole nam pamet o globalnom zatopljenju a putuju svijetom i zagađuju ko velegrad. Glume da ih brine sigurnost vozača a da mogu vozili bi ulicama Venecije. Maknite politiku iz sporta. Da ljude zanima politika gledali bi sabor.

  • 17.07.2021.

    Jel zna netko dobiva li se za najbrži krug u ovoj sprint utrci 1 bod..gledao sam na mađarskom m4 sport programu pa nisam ništa razumio, a vidim da je Hamilton bio označen da je odvezao najbrži krug!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare