To je to što me zanima!

Verstappen: Usporio sam i on se zabio u mene! Sve te kazne... Ovo za mene više nije Formula 1

Ne znam, utrkujem se dugo, ali ovo je bilo nevjerojatno teško. Pokušao sam biti čvrst, ali i razuman sa svojim iskustvom da zadržim bolid na stazi i ostanem "čist", komentirao je Lewis Hamilton
Vidi originalni članak

Lewis Hamilton slavio je na kaotičnoj, premijernoj utrci za Veliku nagradu Saudijske Arabije poslije koje u posljednji vikend sezone on i Max Verstappen ulaze s identičnim brojem bodova (369,5).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što se sve događalo teško je sažeti. No, kompletan izvještaj možete pročitati OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO Kaos u Saudijskoj Arabiji: Max i Hamilton se sudarili, Lewis slavio u nevjerojatnoj ludnici!

Hamilton je, tako, stigao do velikog slavlja, no puno manje razloga za zadovoljstvo nakon utrke imao je Verstappen. Nizozemac je u idealnom scenariju, da je slavio s 18 bodova ispred Lewisa, mogao već danas osvojiti svoj prvi naslov svjetskog prvaka. Ali rasplet će se događati u Abu Dhabiju, na radost svih poklonika Formule 1.

- Ono što se danas dogodilo bilo je nevjerojatno. U ovom sportu se više radi o kaznama nego o utrkivanju. Za mene ovo nije Formula 1. Bilo je mnogo događaja tijekom utrke, mnoge stvari su se dogodile s kojima se ne slažem, ali tako je kako je. Pokušao sam pružiti svoj maksimum na stazi - rekao je Verstappen pa opisao što se dogodilo u incidentu s Hamiltonom:

- Usporio sam, želio sam propustiti Hamiltona, bio sam na desnoj strani, ali on me nije želio proći i došlo je do kontakta. Ne razumijem što se dogodilo. Sve će biti odlučeno u Abu Dhabiju, nadam se da ćemo imati dobar vikend.

VIDEO INCIDENTA POGLEDAJTE OVDJE

Aktualni svjetski prvak birao je riječi jer je nakon ludnice u Jeddahu imao puno više razloga za zadovoljstvo.

- Ne znam, utrkujem se dugo, ali ovo je bilo nevjerojatno teško. Pokušao sam biti čvrst, ali i razuman sa svojim iskustvom da zadržim bolid na stazi i ostanem "čist". Red Bull ima sirov tempo, teško ih je pretjecati, obavili smo sjajan posao. Valtteri Bottas je obavio veliki posao za momčad i ovo je za sve u našoj tvornici. Staza je fenomenalna, vrlo teška fizički i psihički, ali drugačije ne bismo ni željeli - rekao je Britanac.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • nap 07.12.2021.

    maxu izdrzi suci su za lewisa bit ce tesko

  • Fliksonije 06.12.2021.

    Za kočenje od 2,4g Max je dobio još dodatnu kaznu od 10s. Kočiti na ravnom pri przini od 300km/h sa 2,4g je pogibeljno, dobro da nitko nije stradao.

  • Issam Zahreddine 06.12.2021.

    udario ga odozada jer nije kleknuo prije utrke...

Komentiraj...
Vidi sve komentare