Obavijesti

Sport

Komentari 102

Kaos u Saudijskoj Arabiji: Max i Hamilton se sudarili, Lewis slavio u nevjerojatnoj ludnici!

Kaos u Saudijskoj Arabiji: Max i Hamilton se sudarili, Lewis slavio u nevjerojatnoj ludnici!

Tri sigurnosna automobila, kontroverze i odluke, Maxova izlijetanja i sječa zavoja, težak sudar Schumachera pa Russella i Mazepina... Hamilton i Verstappen u zadnju utrku sezone ulaze s istim brojem bodova

VIDEO

Lewis Hamilton slavio je u kaotičnoj utrci za Veliku nagradu Saudijske Arabije!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Silverstone iz zraka VIDEO

U utrku u Jeddahu ušlo se s, nakon dugo vremena, velikim iščekivanjem i neizvjesnošću. Britanac Lewis Hamilton uzeo je kvalifikacije i startao prvi, no Nizozemac Max Verstappen je mogao postati prvak u slučaju da ostvari 18 bodova više od Hamiltona. To se nije dogodilo jer je Hamilton pobijedio što znači da u zadnju utrku sezone Hamilton i Verstappen ulaze s istim brojem bodova (369,5)! Nevjerojatno, u pola boda su izjednačeni...

Verstappen je završio drugi, treći je bio Bottas, četvrti Ocon dok je top pet zatvorio Ricciardo.

Saudi Arabian Grand Prix

A iznimno nova i iznimno brza utrka pružila je mnogo uzbuđenja. U glavnim ulogama su bili Hamilton i Verstappen... Hamilton i Bottas su poveli utrku, no Mick Schumacher je završio u zidu u 10. krugu pa je izašao safety car. Priliku je iskoristio Verstappen, koji nije ušao po nove gume pa se našao ispred Hamiltona.

Saudi Arabian Grand Prix

Utrka je prekinuta i drugi start je donio ogromnu dramu. Britanac je napao Verstappena i prestigao ga, no Nizozemac je sjekao zavoj i probio se na čelnu poziciju. U međuvremenu je gužvu iskoristio Ocon, koji se probio ispred Hamiltona. 

Zatim je uslijedio novi sudar. Perez je stisnuo Leclerca u zid s lijeve strane nakon drugog zavoja, te se Leclerc više nije imao kamo skloniti i došlo je do kontakta između njih dvojice. Onda je Mazepin pogodio Russella u stražnji kraj, nastao je opći kaos pa su odustala trojica: Russell, Perez i Mazepin.

Utrka je stoga ponovno prekinuta u 16. krugu. Vozači su opet otišli u boks i izašli iz svojih vozila. Direktor utrka Formule 1 i čelnici momčadi postigli su dogovor da Verstappen neće biti kažnjen ako pusti Ocona i Hamiltona ispred sebe. Momčadi su pristale na kontroverznu odluku pa je s prve pozicije startao Ocon.

VIDEO SUDARA POGLEDAJTE OVDJE

Nova uzbuđenja dogodila su se kada je nastupio virtualni safety car. Na stazi su bili dijelovi Aston Martina Sebastiana Vettela poslije sudara s Tsunodom što je Hamilton iskoristio za napad na Verstappena kada se utrka nastavila. Verstappen je ponovno kasno kočio i presjekao šikanu, a Hamilton je izbjegao kontakt. Ubrzo nakon toga, Max je usporio kako bi vratio poziciju Hamiltonu, a Lewis je oklijevajući pogodio stražnji dio Maxovog bolida.

- Ovaj lik je je**eno lud - prokomentirao je Hamilton na radiovezi.

VIDEO INCIDENTA POGLEDAJTE OVDJE

Saudi Arabian Grand Prix

Obojica su nastavila utrku, ali s oštećenjima na bolidu.

Nešto kasnije, Verstappen je dobio naređenje da propusti Hamiltona što je i učinio pa odmah napao Britanca i pretekao ga. Zatim je stigla potvrda - Nizozemac je dobio pet sekundi kazne i morao je dati vodeću poziciju Hamiltonu, koji ju, tek nekoliko krugova do kraja, nakon toga više nije ispustio.

Sukus svega je - slavlje Hamiltona u kaotičnoj utrci za VN Saudijske Arabije i nevjerojatan rasplet: Hamilton i Verstappen u posljednju utrku sezone, za Veliku nagradu Abu Dhabija ulaze s istim brojem bodova s tim da Verstappen ima pobjedu više!

U poretku konstruktora vodi Mercedes (587,5) ispred Red Bulla (559,5) i Ferrarija (307,5).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani