To je to što me zanima!

Veteran rastura: Kapetan Joel Prpic najbolji je i s 38 godina...

Tehnički nisam možda kao kad sam bio u Medveščaku, ali fizički nikad nisam bio u boljem stanju. Da nisam vatrogasac, još bih igrao za Medveščak, kaže Joel Prpic
Vidi originalni članak

Igra u ligi Ontarija. Trenirao je jedanput na tjedan, no u dvije utakmice hokejskog SP-a Divizije IIA Joel Prpic zabio je tri gola uz tri asistencije.

- Tehnički možda nisam na razini na kojoj sam bio u Medveščaku, ali fizički se odlično osjećam - rekao je Joel, koji je sa šest bodova zasad najbolji igrač zagrebačkog SP-a. A ima 38 godina i najstariji je na turniru.

- Stalno radim na sebi. Vjerujem da ću igrati za Hrvatsku i iduće godine kad budemo u rangu više - istaknuo je Prpic, kapetan reprezentacije.

A put do trećeg razreda svjetskog hokeja, čini se, vodi preko Belgije. Doduše, treba večeras pobijediti Island (20.15) i u petak Srbiju (20.15) prije konačnog obračuna s iznenađenjem prvenstva Belgijcima. Prošle su godine bili “petoligaši”, a u Zagrebu su pobijedili u prve dvije utakmice.

- Nisu me iznenadili, ulažu puno u hokej - rekao je Marko Lovrenčić.

Belgijci igraju zajedničku ligu s Nizozemcima. Većina igrača igra u istom klubu, HYC Herentalsu, i uigrani su.

- Gledali smo obje utakmice Belgije. Sigurno je fizički najpripremljenija reprezentacija u Zagrebu. S njom igramo u zadnjem kolu i do kraja prvenstva bit će napeto - istaknuo je Lovrenčić.

Samo da se ne ponovi 2011. godine, kad je SP također bio u Zagrebu, a u posljednoj utakmici Hrvatsku je pobijedila Rumunjska i prošla u viši rang.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • petar ll 21.04.2013.

    prpic zna da je hrvatska iznad svega zatoje doso svakamu cast na njegovom zrtvovanju.

  • SilvesterTot 17.04.2013.

    američki bi trebali stavljat u novine a ne ovu komediju

  • lenny skrtel 17.04.2013.

    Koja je lakrdija u Hrvatskoj napravljena od ovoga hokeja, za reprezentaciju igraju vatrogasci! Koji amaterizam

Komentiraj...
Vidi sve komentare