To je to što me zanima!

Vettel osvojio Silverstone, Red Bull na kraju uzeo sve

Njemački pilot Red Bull Renaulta Sebastian Vettel (23) pobjednik je 8. ovosezonske utrke Formule 1, VN Velike Britanije na stazi u Silverstoneu
Vidi originalni članak

Nijemac Sebastian Vettel (23) sjajno je odvozio cijelu utrku u Silverstoneu. Startao je s 'pole positiona', vodio od samoga početka i na kraju stigao do uvjerljivog slavlja. Svog drugog ovosezonskog, trećeg u karijeri, i to na stazi na kojoj je davne 1950. godine održana prva utrka u povijesti Formule 1.
- Nikad nije lako pobijediti, iako je možda tako sada izgledalo. Bila je to duga, duga utrka na stazi na kojoj svi uživaju voziti. San mi je bio pobijediti ovdje, a za pobjedu je bilo potrebno ostati na oprezu cijelo vrijeme - rekao je Vettel.
Staza u Silverstoneu ovom je utrkom otišla u povijest, na njoj se više neće voziti utrke Formule 1. Ovogodišnje izdanje utrke bilo je ukupno 43. Vettel je pobjedom obilježio kraj jedne ere.
- Atmosfera je bila sjajna. O njoj sam sanjao još otkako sam gledao prvu utrku ovdje u eri Nigela Mansella pa nadalje. Malo mi je još uvijek nerealno zamisliti da sam sada ja došao do pobjede na ovoj stazi - kaže Vettel.
Drugo mjesto iza Vettela osvojio je njegov momčadski kolega Australac Mark Webber, dok je posljednje mjesto na postolju upotpunio Brazilac u bolidu Brawn GP-a Rubens Barrichello, koji je tako prvi put ove sezone završio bolji od momčadskog kolege Jensona Buttona. Četvrto mjesto zauzeo je Ferrarijev vozač Felipe Massa, a iza njega je završio Nico Rosberg u Williamsu. Vodeći u ukupnom poretku vozača, Britanac Jenson Button, završio je tek na šestom mjestu, na mjestu s kojeg je i startao, dok su krug osvajača bodova upotpunili Jarno Trulli (Toyota) i Kimi Räikkönen (Ferrari).
Prošlogodišnji pobjednik Lewis Hamilton nastavio je s mizernim rezultatima ove sezone, te je okončao utrku tek na 16. mjestu.

VN VELIKE BRITANIJE, REZULTATI:
1. Sebastian Vettel (Njem), RBR-Renault,  1:22:49.328
2. Mark Webber (Aus), RBR-Renault, +15.1
3. Rubens Barrichello (Bra), Brawn-Mercedes, +41.1
4. Felipe Massa (Bra), Ferrari, +45.0
5. Nico Rosberg (Njem), Williams-Toyota, +45.9
6. Jenson Button (Vbr), Brawn-Mercedes, +46.2
7. Jarno Trulli (Vbr), Toyota, +68.3
8. Kimi Räikkönen (Fin), Ferrari, +69.6

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Knight Cross 22.06.2009.

    predobro receno god of war! ma ovo je umjetno izazvano ti mi se ne svidja ova buttonova dominacija!

  • Roci 21.06.2009.

    Prosle dvije sezone bile su fantasticne i sad opet puf,ovo me podsjeca na dosadnu Schumacherovsku eru,ne ponovilo se.Dobro je sto se danas Button lose plasirao.

  • luckystrike 21.06.2009.

    Prošla sezona je pružila sve što formula može pružiti,ovogodišnja je već riješena gledam a ne uživam...Ostaje jedino nada da će dogodine biti puno bolja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare