To je to što me zanima!

Veza Reala na hrvatski pogon oduševila legendu: Puno su dali

Ovo je bitna pobjeda jer ovdje neće slaviti mnogi. Uoči utakmice su izgledi bili 50-50 i možda je 0-3 teško za prihvatiti našem rivalu, no igrali smo jako dobro, rekao je Zinedine Zidane
Vidi originalni članak

Trener Real Madrida Zinedine Zidane pohvalio je hrvatske vezne igrače Luku Modrića i Matea Kovačića za prikazanu igru u pobjedi od 3-0 nad gradskim rivalom Atleticom odbivši reći hoće li njih dvojica biti standardni par na sredini terena u nadolazećim utakmicama.

- Igra na sredini terena je bila izuzetno važna. Mateo i Luka, zajedno s Iscom, dali su nam jako puno - izjavio je Zidane na konferenciji za medije podno stadiona Vicente Calderon.

- Tako je bilo danas, no vidjet ćemo za druge utakmice. Nastojat ćemo i dalje igrati dobro i pobjeđivati - dodao je Zidane.

Modrić i Kovačić su odigrali po 90 minuta na sredini, a s njima je utakmicu počeo španjolski reprezentativac Isco Alarcon kojem se otvorilo mjesto ozljedama veznih igrača Casemira i Tonija Kroosa. Igrao je ofenzivnog veznog iza napadača i trostrukog strijelca Cristiana Ronalda.

- Nije izgubio niti jednu loptu, ta pozicija iza Ronalda mu je najbolja, no zadovoljan sam svima, zajedno smo se branili i svi su unijeli pozitivnu energiju. Raspored u kojem je Lucas Vazquez bio na desnoj strani bila je varijanta slična 4-4-2 te sam od početka primijetio da je ekipa koncentrirana i potpuno u utakmici - rekao je francuski stručnjak nakon što je Real Madrid u subotu prvi put pobijedio Atletico u gostima nakon veljače 2013. godine.

- Ovo je bitna pobjeda jer ovdje neće slaviti mnogi. Uoči utakmice su izgledi bili 50-50 i možda je 0-3 teško za prihvatiti našem rivalu, no igrali smo jako dobro. Prvih 45 minuta je bilo fenomenalno kasnije smo patili desetak minuta, no ni tada nismo gubili lopte - istaknuo je francuski trener.

Real Madrid se ovom pobjedom učvrstio na vodećem mjestu u prvenstvu s 30 bodova, četiri više od drugoplasirane Barcelone. Atletico je peti s 21 bodom i ovo mu je bio treći uzastopni poraz.

- Prvih 45 minuta je Real bio puno bolji, zabili su gol nakon što se lopta odbila od živog zida, a onda smo bili mi bolji sve do jedanaesterca. Nakon njega je utakmica otišla u smjeru u kojem smo bili sve dalje od uspjeha - rekao je trener Atletica Diego Simeone.

Cristiano Ronaldo je postigao prvi gol iz slobodnog udarca u 23. minuti, a onda je u 71. minuti s bijele točke povisio na 2-0. U 77. minuti je iz kontranapada postavio konačnih 3-0. Ronaldo je tako postao najbolji strijelac u povijesti madridskog derbija, s ukupno 18 golova protiv Atletica. Portugalac je prestigao legendarnog Alfreda Di Stefana koji je Atleticu postigao 17 golova u razdoblju od 1953. do 1964. godine, kad je nosio dres Reala.

Slovenski golman Jan Oblak, koji je došao u Atletico iz Benfice u ljeto 2014. godine, prvi je put u španjolskom prvenstvu primio tri gola.

Modrić nije nadigrao Kokea, ali Ronaldo Griezmannu pokazao tko ja gazda (Zlatna lopta)!

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 21.11.2016.

    Gdje su sada oni negativci koji su pljuvali po Ronaldu, koji tvrde da daje samo slabijim momčadima golove? Večeras je dokazao, da još puno može pomoći Realu, barem 2 do 3 godine.

  • mestar 20.11.2016.

    Ni malo pristran clanak? real je pobjedio ali na individualni pogon i nepostojeci jedanaesteracne u sredini terena jer je i Atletico imao nekoliko dobrih sansi da izjednaci dok ih bale, nije rasturio po lijevoj strani, pa se poslije predali.

  • Hooligan 20.11.2016.

    Demonstracija sile.

Komentiraj...
Vidi sve komentare