To je to što me zanima!

Veznjak Borussije pod istragom zbog izjave: 'Pa rekao je istinu'

Jude Bellingham nije skrivao nezadovoljstvo nakon poraza Borussije Dortmund od Bayern Münchena, a nakon velikog derbija javnost je podsjetio da je sudac Zwayer bio dio skandala o namještanju utakmica
Vidi originalni članak

Njemački nogometni savez pokrenuo je istragu zbog komentara mladog veznjaka Borussije Dortmund Judea Bellinghama (18) o sucu Felixu Zwayeru koji je bio glavni arbitar u velikom njemačkom derbiju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Borussia Dortmund

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Der Klassiker je obilježio penal koji je skrivio Mats Hummels zbog igranja rukom u 76. minuti susreta, a napadač Bayerna Robert Lewandowski s bijele točke zabio je za konačnih 3-2. 

Sporna odluka oko penala provjeravala se i putem VAR-a, ali sudac Felix Zwayer nije promijenio odluku te su Bavarci dobili sedmi uzastopni derbi protiv Borussije. 

- Za mene to nije bio penal. Hummels uopće nije gledao loptu, ona ga je pogodila, ali bilo je tu još dosta spornih odluka - rekao je nezadovoljno Bellingham nakon čega je dodao:

- Najveću utakmicu njemačkog nogometa dali ste sucu koji je ranije namještao utakmice. Što onda očekivati? - pitao se mladi Englez referirajući se na šestomjesečnu suspenziju koju je Zwayer zaradio zbog skandala o namještanju utakmica. 

Njemački sudac prihvatio je mito od 300 eura ako bi sucu Robertu Hoyzeru pomogao namjestiti utakmicu Wuppertalera, a suspenzija je bila tajna dok je njemački tjednik 'Die Zeit' iz Hamburga nekoliko godina kasnije nije otkrio. 

Njemački nogometni savez žurno je zatražio očitovanje Bellinghama zbog izrečenih komentara, a opunomoćenik utakmice podnio je prijavu protiv mladog engleskog nogometaša zbog klevete i narušavanja ugleda njemačkog nogometa i suca Zwayera.

Sportski direktor Borussije Dortmund Michael Zorc stao je u obranu mladog veznjaka.

- Bila je to jako emotivna situacija za njega te je bio poprilično razočaran. Samo je iznosio činjenice - rekao je Zorc za Ruhr News, a izvršni direktor Hans Joachim Watzke dodao: 

- Da budemo jasni, Jude nije širio laži. Rekao je ono što se dogodilo u prošlosti. Nije to trebao reći, ali ne vidim tu ništa neistinito. Ne vjerujem da će Jude snositi posljedice - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Palmanova 06.12.2021.

    a ono penalcina cista ko suza.Hummels se bacio rukom kao Igor Vori i Duvnjak zajedno

  • Uhljeb_ 06.12.2021.

    Uzimat čovjeku 300 eura i kako da sad on prezivi mjesec ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare