Obavijesti

Sport

Komentari 2

Veznjak Borussije pod istragom zbog izjave: 'Pa rekao je istinu'

Veznjak Borussije pod istragom zbog izjave: 'Pa rekao je istinu'
2

Jude Bellingham nije skrivao nezadovoljstvo nakon poraza Borussije Dortmund od Bayern Münchena, a nakon velikog derbija javnost je podsjetio da je sudac Zwayer bio dio skandala o namještanju utakmica

VIDEO

Njemački nogometni savez pokrenuo je istragu zbog komentara mladog veznjaka Borussije Dortmund Judea Bellinghama (18) o sucu Felixu Zwayeru koji je bio glavni arbitar u velikom njemačkom derbiju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Borussia Dortmund

Pokretanje videa...

Borussia Dortmund 00:19

Der Klassiker je obilježio penal koji je skrivio Mats Hummels zbog igranja rukom u 76. minuti susreta, a napadač Bayerna Robert Lewandowski s bijele točke zabio je za konačnih 3-2. 

Sporna odluka oko penala provjeravala se i putem VAR-a, ali sudac Felix Zwayer nije promijenio odluku te su Bavarci dobili sedmi uzastopni derbi protiv Borussije. 

- Za mene to nije bio penal. Hummels uopće nije gledao loptu, ona ga je pogodila, ali bilo je tu još dosta spornih odluka - rekao je nezadovoljno Bellingham nakon čega je dodao:

- Najveću utakmicu njemačkog nogometa dali ste sucu koji je ranije namještao utakmice. Što onda očekivati? - pitao se mladi Englez referirajući se na šestomjesečnu suspenziju koju je Zwayer zaradio zbog skandala o namještanju utakmica. 

Bundesliga - RB Leipzig v Borussia Dortmund

Njemački sudac prihvatio je mito od 300 eura ako bi sucu Robertu Hoyzeru pomogao namjestiti utakmicu Wuppertalera, a suspenzija je bila tajna dok je njemački tjednik 'Die Zeit' iz Hamburga nekoliko godina kasnije nije otkrio. 

Njemački nogometni savez žurno je zatražio očitovanje Bellinghama zbog izrečenih komentara, a opunomoćenik utakmice podnio je prijavu protiv mladog engleskog nogometaša zbog klevete i narušavanja ugleda njemačkog nogometa i suca Zwayera.

Sportski direktor Borussije Dortmund Michael Zorc stao je u obranu mladog veznjaka.

- Bila je to jako emotivna situacija za njega te je bio poprilično razočaran. Samo je iznosio činjenice - rekao je Zorc za Ruhr News, a izvršni direktor Hans Joachim Watzke dodao: 

- Da budemo jasni, Jude nije širio laži. Rekao je ono što se dogodilo u prošlosti. Nije to trebao reći, ali ne vidim tu ništa neistinito. Ne vjerujem da će Jude snositi posljedice - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju