To je to što me zanima!

Vi birate najveći: Ovo je top 10 hrvatskih uspjeha u '15. godini

ANKETA Hrgović i prvo europsko zlato nakon Mate Parlova, Možnik i prvo naše zlato u gimnastici, Sandra, Dinamo, nogometaši... Koji je najveći uspjeh u 2015.?
Vidi originalni članak

Hrvatska je talentirana nacija. To je svima dobro poznato. Prije dvije godine BBC je s čitateljima podijelio tekst "U čemu je tajna hrvatske dominacije u sportu". 

- Hrvati su prirodno talentirani. Takva smo nacija. Bog nam je dao nevjerojatnu, talentiranu djecu - rekli su tada Igor Štimac, Romeo Jozak i Petar Skansi.

Naši su sportaši obilježili i 2015. godinu. Možda ne tako uspješno kao 2013. godini u kojoj smo u nogometu bili četvrta reprezentacija svijeta po Fifinoj ljestvici, no hrvatski sportaši ponovno nisu razočarali. Evo i najvećih uspjeha...

Filip Hrgović osvojio je naslov europskog prvaka u superteškoj kategoriji i postao prvi Hrvat na europskom tronu nakon legendarnog Mate Parlova koji je osvajao naslove u poluteškoj kategoriji u Madridu 1971. i Beogradu 1973.

Marijo Možnik osvojio je prvo hrvatsko zlato na Europskom prvenstvu u gimnastici u povijesti. Nevjerojatni Marijo slavio je u Montpellieru na preči. Niti jedan hrvatski gimnastičar prije njega nije uspio napraviti ovakav podvig. 

Sandra Perković okrunila je dominaciju osvajanjem Dijamantne lige na što nas je već navikla. Osvojila je i srebro na SP-u.

Valent i Martin Sinković postali su svjetski prvaci u dvojcu na pariće, vaterpolisti su osvojili srebro na SP-u i srebro u Svjetskoj ligi, Dinamo je osvojio duplu krunu i plasirao se u Ligu prvaka, nogometaši su se plasirali na Euro.

Među najvećima svakako je i pariški trijumf Ivana Dodiga koji je u paru s Marcelom Melom osvojio Grand Slam titulu. U finalu Roland Garrosa pala su braća Bryan.

Cedevita se nakon slavlja u prvenstvu i kupu plasirala u Euroligu te izborila TOP 16, hrvatska reprezentacija u samostrelu osvojila je zlato na SP-u, karatašice su bile zlatne na Europskom prvenstvu...

Koji je po vama najveći hrvatski sportski uspjeh u 2015.?

Idi na 24sata

Komentari 12

  • cassyman 24.12.2015.

    žalosno je vidjeti da ljudi i dalje samo nogomet vide , jedna pobjeda i dice ih u nebo...ali prvo hrvatsko zlato u sportu kao sto je gimnastika...e to je uspjeh... BRAVO!

  • mchosun 23.12.2015.

    ako gledate težinu natjecanja, konkurenciju onda definitivno europske prvakinje u karateu

  • fzd 23.12.2015.

    hahahaahah kakav crni dinamo. ajde da se stavili uspjehe rakitića (premda je zaslužna cijela ekipa koja nije sastavljena samo od hrvata) ali da se u rubrici uspijeh stavi dinamova bruka e ovo je nesto novo hhahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare